Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Motosiklette aile boyu tehlikeli yolculuk

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Türkiyenin savaşlardan daha büyük kayıplar verdiği trafik kazaları sürücü ve yolculara ibret olmuyor. Aydın'da aile boyu bir motosikletle yolculuk yapan kişiler adeta ölüme meydan okurcasına trafik kurallarına da hiçe sayarak yollarına devam ettiler.

        Aydın-İzmir E 87 karayolu üzerinde aile boyu bindikleri motosiklet ile seyreden bir şahıs karayolunda bir süre seyrettikten sonra yolun karşısına geçmek için de yaya geçidini tercih etti. Başlarında kask olmadığı gibi trafik kurallarını hiçe sayan ve üzerinde 4 kişinin bulunduğu motosiklet daha sonra gözlerden kayboldu.

        Türkiye istatisti kurumu verilerine göre; geçtiğimiz yıl 183 bin 11 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Kazaların yüzde 99'unun trafik kurallarına uymamaktan kaynaklandığı belirtilirken geçtiğimiz yıl ülke genelinde 1 milyon 313 bin 359 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1 milyon 130 bin 348 adedi maddi hasarlı, 183 bin 11 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazası olduğu belirtildi. Yıl içerisinde meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 75'i yerleşim yeri içinde yüzde 25'i ise yerleşim yeri dışında gerçekleşirken,bir yılda 7 bin 530 kişi öldü, 304 bin 421 kişi yaralandı.

        (İK)

        22.07.2017 10:58:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler