Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yeni hayata" ikinci el eşya desteği

        - Ankara Büyükşehir Belediyesi kadın sığınma evlerinde kalan şiddet mağduru 132 kadına, "ikinci el eşya bankası" projesi sayesinde yeni ev kuruldu

        - Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aldoğan:

        - "Sığınma evinde kalan ve bağımsız hayata geçmek isteyen kadınlara, kent genelinde başkentlilerin bağışladığı eşyaları kullanarak ev kuruyoruz"

        - "Bu kampanya sayesinde bugüne kadar 132 kadın ile çocukları, eşya bankası projesiyle baştan aşağıya döşenen evlerinde yaşamaya başladı"

        - "Kullanılabilir durumdaki eşyalarınızı gelip evinizden alarak kadınlara ulaştıracak ekip, telefonunuzu bekliyor"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, aile içi veya herhangi bir nedenle şiddete maruz kalmış kadınların yaralarına merhem oluyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın Danışma Merkezi tarafından sürdürülen,"Yeni Hayata İkinci El Eşya Desteği" projesi sayesinde, Büyükşehir Belediyesi sığınma evlerinde kalan 132 şiddet mağduru kadına ev kuruldu.

        Başkentlilerin, kullanılabilir durumdaki ikinci el eşyalarını bağışlamalarıyla baştan sona döşenen evlere taşınan mağdur kadınlar ve çocukları, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, 2013 yılında başlayan, "Yeni Hayat İçin İkinci El Eşya Bankası" projesiyle şiddet mağduru kadınlara destek sağlandığı ifade ederek, "Başkanlığımız bünyesinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezi tarafından sürdürülen proje kapsamında, bugüne kadar bize sığınan kadınların sıcak bir yuvaya kavuşmasını sağladık" dedi.

        "132 kadın ve çocukları, eşya bankası projesiyle baştan aşağıya döşenen evlerinde yaşamaya başladı"

        Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aracılık ettiği kampanyaya katılan vatandaşlardan toplanan eşyaların depolanarak, zamanı gelince de ihtiyaç sahipleri için kullanıldığını belirten Aldoğan, şunları söyledi:

        "Sığınma evinde kalan ve bağımsız hayata geçmek isteyen kadınlara, kent genelinde Başkentlilerin bağışladığı eşyaları kullanarak ev kuruyoruz. Bu kampanya sayesinde bugüne kadar 132 kadın ve çocukları, eşya bankası projesiyle baştan aşağıya döşenen evlerinde yaşamaya başladı."

        Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın sığınma evlerinde kalan mağdur kadınlara barınma, psikolojik, hukuki destek sağlandığına dikkati çeken Aldoğan, "Şiddet mağduru kadınların, sığınma evinde kaldığı süreden daha önemlisi, sığınma sonrasıdır. Bunun için kurum olarak, kadınlarımızın yeni hayatlarında onlarla beraber yürüyerek şiddet döngüsünden kurtulmalarını sağlamak için yardımlarımız 1 yıl boyunca devam ediyor. Eşyanın yanı sıra gıda ve yakacak yardımlarında da bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

        "2. el eşyalarınızı, 507 24 27 nolu telefona bildirin"

        Projenin, başlangıçta Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları ile Kadın Danışma Merkezi tarafından gönüllü olarak yürütüldüğünü, artık tümüyle Belediye bünyesinde hizmet verildiğini belirten Aldoğan, "7/24 organize olarak yapılmakta olan çalışma için mesai saatlerinde sadece 0312 507 24 27 numaralı telefondan, Kadın Danışma Merkezi'ne ulaşmanız yeterli olacaktır. Kullanılabilir durumdaki eşyalarınızı gelip evinizden alarak kadınlara ulaştıracak bir ekip, telefonunuzu bekliyor. "İkinci El Eşya Projesi"ne destek olan yardımsever tüm Başkentlilere teşekkür ederiz" dedi.

        (PLN-BT-Y)

        22.07.2017 12:41:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler