Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sokakta bamya satışları başladı

        (Fotoğraflı)

        Erdi Demür

        SAMSUN (İHA) - Samsun'da sokakta bamya satışları kilosu 20 liradan başladı.

        Samsunlu kadınlar evlerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bahçelerinde yetiştirdikleri bamyaları şehir merkezinde kaldırımlarda satıyor. Yılın altıncı ayından itibaren Samsun'un şehir merkezindeki işlek caddelere konuşlanan ev kadınları, bahçelerinde yetiştirdikleri bamyalarını buradan alıcılara ulaştırıyor. Yarım kiloluk poşetler halinde hazırlanan bamyaların yarım kilosu 10 liradan satılıyor.

        Yıllardır sokaklarda bamya satarak geçimini sağlayan Zübeyde Çapan, "Bamya 20 gündür çıkmaya başladı. Bamya yağışları sevmeyen, kuru havayı seven bir sebze. Bu sene de bamya için iyi geçti sayılır. Bu sene bamyanın kilosu temizlenmiş 20 lira, temizlenmemiş ise 18 liradan satılıyor. Satışlarımız güzel gidiyor. Bamyaları ayıklayıp, yarım kiloluk poşetler halinde vatandaşlara satıyoruz. Çoğu insan bamya pişirmeyi bilmiyor. Biz de onlara hem temizlenmesini hem de pişirmesini anlatıyoruz. Beğenen insanlar gelip tekrardan bizden alıyor" dedi.

        Diğer bamya satışçıları da, bu sene bamyaya olan ilginin geçen senelere oranla daha fazla olduğunu söylediler.

        (ED-SLH)

        22.07.2017 15:41:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler