Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öztürk: "Jersey sığır ırkı tükeniyor"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı (ADSYB)ve Merkez Birliği Muhasip Üyesi veteriner hekim Sırrı Öztürk, jerkey sığır ırkının neslinin bitmek üzere olduğuna işaret etti.

        Karadeniz bölgesine has jersey sığır ırkının neslinin bitmek üzere olduğuna kaydeden ADSYB Başkanı Sırrı Öztürk, Karadeniz bölgesi iklim şartlarına en uygun olan bu sığır ırkının ıslah projesi kapsamında korumaya alınması gerektiğini ifade etti.

        Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Karadeniz Bölgesi İl Birlik Başkanları Toplantısına katılan Sırrı Öztürk, jersey sığır ırkının ıslahı, spermaları, sütlerin değerlendirilmesi ile ilgili yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiği ve aksi takdirde bu sığır ırkının Karadeniz'de bitebileceği kaydetti.

        Sırrı Öztürk, "Jersey sığır ırkı projesi birebir ıslah projesinin içerisinse alınmalı ve bu proje halk eliyle devam ettirilmesi gerekiyor" dedi.

        (HT-AHM)

        22.07.2017 17:51:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler