Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtfaiye'den indirimli baca temizliği kampanyası

        - Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 15 Eylül tarihine kadar baca temizliği yaptıranlara yüzde 25 indirim sağlayacak

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara, yüzde 25 indirimli baca temizliği kampanyası başlattı.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen çok sayıdaki baca temizliği talebini zamana yayarak daha verimli çalışmak ve isteklere daha kısa sürede cevap verebilmek amacıyla kampanya başlattı. Bacalarını 15 Eylül tarihine kadar temizleten vatandaşlar, kampanya fiyatları çerçevesinde yüzde 25 indirimden yararlanacak. Kış aylarında görülen karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini hatırlatan İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, vatandaşlara düzenli olarak apartman, konut ve iş yerlerinin bacalarını temizletmelerini önerdi. Doğalgaz ve diğer yakıt atıklarının hava çıkış noktası olan bacaların temizliği için kış aylarında yoğun talep olduğunu hatırlatan yetkililer, Başkentlilerden sıkışıklığa mahal vermeden, hem kendi güvenlikleri hem de itfaiyenin daha verimli çalışabilmesi için yaz boyunca uygun zamanlarında bacalarını temizletmelerini istedi.

        "Yılda en az bir kez temizletin"

        Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu vurgulayan yetkililer, vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmalarının yanlış bir yöntem olduğunu ifade ettiler. Bacaların temizlenmesi için İtfaiye Daire Başkanlığına gelerek randevu alınması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların 341 41 60/ 1144 ve 1145 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alabileceklerini kaydettiler. Baca temizliği için Turgut Özal Bulvarı Numara 9 MİGROS Yanı, Ata Sanayi bitişiği / Akköprü adresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına müracaat edilmesi ve ücretin yatırılması gerekiyor. Vezneler ise saat 08.00 -15.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

        Baca temizliği yaz kampanyası indirimli tarife fiyatları şu şekilde:

        Soba-kombi bacası, ücret tarifesi 41.00 TL / yaz kampanyası indirimli tarife 32.00 TL

        Kazan bacası (Tekli), ücret tarifesi 83.00 TL / yaz kampanyası indirimli tarife 62.00 TL

        Kazan bacası (çiftli), ücret tarifesi 177.00TL / yaz kampanyası indirimli tarife 133.00 TL

        Şömine-Barbekü bacası, ücret tarifesi 83.00 TL / yaz kampanyası indirimli tarife 62.00 TL

        Lokanta ve sanayi bacası, ücret tarifesi 224.00 TL / yaz kampanyası indirimli tarife 168.60 TL

        (JA-SÜ-Y)

        23.07.2017 11:55:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler