Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni şehir imar planını beğenmeyen mahalleli belediyeden bitişik nizam istiyor

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Belediye Başkanlığı'nın 'yeni şehir planı' Merkez Mahallesi sakinlerini üzdü. Yeni şehir planıyla yüzde 40 imar izni verilen mahalleli toplu olarak Başkan Karaçanta ile görüşecek.

        Kars Belediye Başkanlığı'nın belirli mahallelerde yeni şehir planı uygulamasını hayata geçirmesi, bazı mahallerde tepkiye neden oldu. Yeni imar palanıyla müteahhite yerlerini veremeyen vatandaşlar, belediye toplu olarak itirazda bulunacak.

        Merkez mahallesi. İkiz bitişik nizamla ikişer katlı evlerin bulunduğu eski öğretmen evleri, bir diğer adıyla göl yerinde bulunan evler restorasyon veya yenilenme için belediye engeline takıldı. Mahalle sakinleri, yeni şehir planı ile birlikte yüzde 40 imar izni verilen evleri için bir çivi bile çakamayacak duruma geldiklerini ve evlerinin değer kaybettiğini belirtiler.

        Ayrık nizamdan bitişik nizama geçilmesi halinde evlerini 4 kata kadar çıkarabileceklerini ifade eden mahalle sakinleri, mahallede imza kampanyası düzenleyerek Kars Belediyesi'nin şehir planı uygulamasında değişikliğe gitmesi için itirazda bulunacaklarını dile getirdiler.

        Merkez Mahallesi sakinlerinden Baki Karakol, "Biz belediyeden çok umutluyduk. Hatta geçen yıl belediye başkanıyla görüşmemizde, 'planını yaptık, imarını çıkardık. 5 kat' demişti. 5 kat altı işyeri, bizim bu Gölyeri olarak bilenen, Öğretmenevlerinin tamamı için, 4 katı konut olacaktı" dedi.

        Önceki gün belediyeden bir plan açıklandı diyen Karakol, "Yeni planı askıya çıkardılar. Bizim burayı 4 kat, ayrık plan, yüzde 40, ben şahsen bir yatırım yapmak istesem, yeni plana göre yatıracağım parayı değmiyor. Ya da müteahhitle anlaşmaya gitsem, müteahhit uzak dur diyor. Bizim başkandan, belediyeden isteğimiz bitişik nizam, bitişik nizam olunca o zaman yüzde 60 gibi bir imar durumumuz çıkacak. Biz bunu talep ediyoruz" diye konuştu.

        İtiraz hakkını kullanacaklarına dikkat çeken Merkez Mahallesi sakinleri, 21 Ağustos 2017 tarihine kadar itiraz hakları olduğunu, bütün mahallelinin hayal kırıklığına uğradığını, ve belediye ye itiraz edeceklerini vurguladılar.

        (IÇ-Y)

        23.07.2017 14:33:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler