Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'da 98 yıllık gurur

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kongre Binası'nda yapılan program sonrasında yaptığı açıklamada, "Erzurum'da yakılan bu özgürlük ateşi tüm yurdun kurtuluşuna vesile oldu. O gün alınan kararlar da, millet yıkılmak istenen devletini yeniden kurdu ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa etti" dedi.

        Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kongresi'nin 98. Yıldönümü kutlamalarının ardından yaptığı açıklamada, o günkü oynanan oyunların devam ettiğini ifade ederek, "98 yıl önce dedelerimizin verdiği mücadeleyi bugünde torunları vermiştir" dedi.

        Erzurum Kongresi'nin 98. yıldönümü kentte düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler ilk olarak Havuzbaşı'nda başladı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

        Konuşmaların ardından protokol yetkilileri Milli Mücadele'nin kararlarının alındığı tarihi Kongre Binası'nda yerlerini aldı. Kongre delegelerinin Türk Bayrağı'nı Vali Seyfettin Azizoğlu'na teslim ettiği törende daha sonra tiyatro oyuncuları toplantıyı canlandırdı. Türk Bayrağı'nın teslimi, Atatürk ve temsili delegelerin dualar eşliğinde salona girmesinden sonra o tarihi an oyuncular tarafından sahnelendi. Konuşmaların ardından Kongre Binasındaki program sona erdi. Esmaü'l Hüsna ve karma resim-heykel sergilerini gezen protokol, ardından mehteran takımının kahramanlık türküleri eşliğinde muharip uçak gösterisini izledi.

        Özgürlük ateşi Erzurum'dan yakılmıştır

        Kongre binasında yapılan program sonrasında bir açıklama yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kongresi'nin 98 yılını kutladı.

        98 yıl önce alınan kararların ülkenin kaderini değiştirdiğine dikkat çeken Vali Azizoğlu, "Kongre binasında bundan 98 yıl önce kongre başkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Doğu Anadolu vilayetlerinden gelen delegelerle beraber Anadolu'nun ilk özgürlük ateşini dedelerimiz atalarımız bu bina da yakmıştır. Erzurum'da yakılan bu özgürlük ateşi tüm yurdun kurtuluşuna vesile oldu. Ogün alınan kararlar da, 'Mevcut sınırlar içerisinde vatan bir bütündür parçalanamaz' denilmiştir. Ogün dedelerimiz, 'Bu ülke de asla manda ve himaye kabul edilemez' demişti. 'Millet kaderini yine millet eline alacak' demişti ve aynısı da oldu. Millet o gün yıkılmak istenen devletini yeniden kurdu ve bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa etti. Bugün bu ülke geleceğine güvenle bakıyor. Dostuna güven düşmanına korku salarak devam ediyor" dedi.

        Oyunlar bitmiyor

        Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu geçmişte yaşanan olayların aynı şekilde devam ettiğini ve süreceğini söyledi. Bugün Türkiye'nin mazlumun ve mağdurun ümidi olduğuna dikkat çeken Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

        "Bu ülke üzerinde o günde oynanan oyunlar vardı, bugünde oynanan hain emeller ve oyunlar var. Bundan sonrada hain oyunlar oynanmaya devam edecek. Ama o günün evlatları olan bugünün çocukları da o gün nasıl düşmana karşı bir tek olmuşlar şanlı bayrağımızı gönderden indirmemişse, bugünde torunları aynı azimle kararlılık ve imanla bayrağını gönderde dalgalandıramaya devam edecekler. Ezanları minarelerden okunmasına devam edecekler. Dostlarımız müsterih olsunlar, dünyadaki bütün mazlum ve mağdur ülkeler müsterih olsun, onların ümitgahı olan Türk milleti var oldukça ay yıldızımız dalgalandıkça dünyada barışın huzurun kardeşliğin teminatı Türkiye ve Türk milleti olacaktır. Türk milleti bugünde tek vücuttur. Dimdik ayaktadır. Dostlarına güven vermeye davam etmektedir."

        Program sonrasında Vali Azizoğlu ve yetkililer, o gün delege olanların torunlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (AA-AA-Y)

        23.07.2017 20:01:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler