Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANKO'nun 7 şirketi Türkiye'nin en büyükleri arasında

        - SANKO dış ticaret, çimko çimento ve SANKO tekstil işletmeleri ilk 1000 ihracatçı arasında bulunuyor

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - SANKO Holding'in 7 şirketi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 1000 Şirketi arasında yer aldı.

        İSO tarafından, kamu ve özel sektördeki sanayi işletmelerine yönelik olarak 2016 yılı üretimden net satışlar baz alınarak düzenlenen araştırmada, SANKO Holding şirketlerinden SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 55'inci, Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 206'ıncı, Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 253'üncü ve SANKO Enerji 445'inci sıradan Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına girdi. Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Şirketi araştırmasında ise Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. 189'uncu, Bartın Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 227'inci ve SANKO Rüzgar Enerjisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. 379'uncu sırada bulunuyor.

        Bu durumda SANKO Holding'in 7 şirketi Türkiye'nin en büyük bin şirketi arasına girme başarısını göstermiş oldu. Bu arada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan değerlendirmeye göre, SANKO Dış Ticaret A.Ş. 35'inci, Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 292'inci, SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 438'inci sıradan Türkiye'nin 1000 Büyük İhracatçı Firması arasında yer alıyor.

        TİM'in 2015 yılı verilerini baz alarak hazırladığı listeye göre, SANKO Dış Ticaret A.Ş. sıralamada yerini korurken, Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 266, SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 211 sıra yükseldi.

        (MU-SD-Y)

        24.07.2017 10:51:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler