Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı'da sazan yavruları akarsulara bırakıldı

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Söylemez

        AĞRI (İHA) - Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şehrin iç sularında yaptığı çalışmalarla akarsulardaki balık popülasyonunu artırmaya yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

        Balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve iç su verimliliğinin artırılması amacıyla müdürlük personeli tarafından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen sazan yavruları Ağrı İli sınırları içindeki akarsulara bırakıldı. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmakta. Akarsu ve göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri iç sularımız düzenli periyotlarla balıklandırılmaktadır. İlerleyen zamanlarda bölgeye uygun diğer türlerinde bölgemize aşılanması planlanmaktadır.

        Düzenlenen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Engin, "Doğal bir tür olan sazan balıklarının iç bölgelerimizde sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Proje dâhilinde yürütülen çalışmayla, akarsularımızda balık popülâsyonlarının desteklenmesi ve sportif amaçlı balık avcılığının geliştirilmesi suretiyle yöre halkına alternatif bir faaliyet sağlanması hedeflenmektedir. Balıklandırma yapılan sahanın çok iyi korunması gerekiyor. Bölgemizde 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arası Sazan balığının üreme dönemidir. Bu nedenle Üreme dönemi içerisinde her türlü avcılık faaliyeti yasaktır. Balıklandırılan saha Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilerek, usulsüz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır" dedi.

        (AS-AA-Y)

        24.07.2017 11:41:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler