Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak ormanlarının gizli hazineleri gün yüzüne çıkarılıyor

        (Fotoğraflı)

        Sertaç Özdemir

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlarının gizli hazineleri gün yüzüne çıkartmak için keşif gezi yapıldı.

        Zonguldak İli Devrek İlçesi Tosunlar Köyünde bulunan ve henüz gün yüzüne çıkmamış olan Kadirgülü Şelalesine Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve Devrek Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı ile yöre halkının katılımıyla keşif gezisi düzenlendi.

        Keşif gezisi ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel "Doğa harikası olan Zonguldak'ta doğal güzellikler açısından her geçen gün yeni hazineler buluyoruz. Özellikle ormanlarımızın tür ve biyolojik çeşitliği yanında akar sularına ayrı bir cennet. Bugün yeni bir şelaleler dizisini ziyaret ettik. Yağmurun az yağdığı bu mevsimde bile su seviyesi gerçekten çok iyi. İnşallah bu ziyaretimin sonucu başka çalışmalar yapacağız. Dere yataklarına ve engebeli araziye yapacağımız küçük patikalarla insanlarımızın gelip rahatça görmelerini, doğa fotoğrafçılarımızın ve safaricilerimizin hizmetine sunacağız. Bunanla ilgili çalışmalarımız var. Eko turizm anlamında Zonguldak'ta deniz var. Buna alternatif doğa ve kırsal alanlarla ilgili turizm çeşitliğine kazandırmak için çalışmalarımız var. Kırsal kalkınma ile birlikte bu aktivitelerin öne çıkartılması gerekiyor. Buralar salkı bir cennet. Bu değerleri gün yüzüne çıkartmak ve turizme kazandırmak için Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, TSO Başkanlarımız, Belediyelerimizle birlikte yavaş yavaş doğayı ve ekolojik dengeyi bozmadan insanların ziyaretine açmayı amaçlıyoruz" dedi.

        (SÖ-SÖ-Y)

        24.07.2017 12:54:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler