Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Poyraz Darbe Davası'nı takip etti

        (Görüntülü)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Taksim meydanını işgal girişiminde bulunan 99 kişinin yargılandığı davayı takip etti.

        Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, beraberindeki AK Parti ilçe teşkilatı üyeleri , belediye yetkileri ve vatandaşlarla birlikte, 15 Temmuz Darbe Girişiminde Taksim Meydanını işgal eden 99 kişinin yargılandığı davayı takip etti.

        Silivri'de takip ettiği FETÖ Davası sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,"İçeride şunu gördük o hainlerin aslında pişman olmuş hallerini görmedik. Devletimiz nadim olan pişman olan kişilere nadim olmayan pişman olmayan kişiler gibi davranmayacaktır. Aileleri, çocuklarını haşhaşi örgütten kurtarmak istiyorsa, çocuklara gerçek anlamda anne baba olmak istiyorlarsa, onlara söylemeleri gereken şudur: Bildiklerinizi bu devlet için, bu millet için anlatın. Ancak belki de o zaman devletin şefkat yüzü ile karşılaşabilirler. Yoksa "biz bilmiyoruz, etmiyoruz, Bylock'u kim yüklemiş? Haberim yok." Bu mantıkla giden davalar var. zaman zaman takip ediyorum. Böyle olunca da sanıyorlar ki kendimizi kurtaracağız. Asla kurtulamayacaklar. Devletin elinde çok ciddi belgeler var. Bu ikinci darbede alacakları cezayı da şehit ve gazilerimizin yanında olarak inşallah en ağır cezayı alacakları son güne kadar onların yakınında olduğumuzu hissettirelim ki, onlar da buralara geldikleri zaman o güzellikleri görebilsin" dedi.

        "Ceza aldıklarını görene kadar burada olacağız"

        Davaların yakın takipçisi olduklarını belirten Çekmeköy AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı ise," Türkiye'nin darbeler tarihinde olmayan bir şey oldu ve ilk defa halk darbeye dur dedi. İlk defa darbe yapmaya kalkışanlar hesap veriyorlar. 15 Temmuz'da nasıl ki o nöbetleri tuttuysak , darbeyi bastırdıysak bu darbenin sonuncuda da bu hainliği yapanların gerekli cezayı aldığı güne kadar bu nöbetlerimizi devam ettiriyoruz. Bugün buradayız, yarında buradayız. Bundan sonra da inşallah bu davalar son güne gelene kadar darbeyi yapmaya cesaret edenler darbe yapmaya çalıştıkları için ceza aldıklarını görene kadar burada olacağız" dedi.

        (HK-BA-Y)

        24.07.2017 14:40:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler