Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ta balık avı yasağının başlamasıyla perakende satış yapan iş yerleri denetlendi.

        Kentteki dört perakende satış yapan iş yerlerinin depolarındaki ürünlerin stok tespiti yapılarak, stoklanan ürünler tükenene kadar tezgahlarda balık satışı yapılacak.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık iL Müdürlüğü'nce 15 gün aralıklarla denetim yapılacak olan iş yerlerine stokların bitiminde av yasağı döneminde olmayan diğer illerden gelen balıkların nakil ve menşei belgesi olmaması halinde bin 55 lira idari para cezası uygulanacak.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, 18 Mayıs'ta Çıldır Gölü ve Arpaçay Baraj Gölü'nde yerinde yapılan denetimlerde Arpaçay Doğruyol Su Ürünleri Kooperatif Başkanı, Akyaka Aslanhane köy muhtarı ve balıkçılarla görüşüldüğünü söyledi.

        Av yasağının başladığı 15 Mayıs tarihinden itibaren kayıkların karaya çekildiği ve avcılığın yapılmadığının teknik personelleri tarafından tespit edildiğini ifade eden Düzgün, "Avcılığın serbest olduğu zamanda ilçelerimizde dahil ayda bir olarak yaptığımız dere, çay, göl ve perakende satış yerlerindeki denetimlerimiz 15 Mayıs av yasağının başlaması ile daha sık yapılmaktadır. İlimiz sınırları içerisinde av yasağına uymayan amatör balıkçılara da 310 lira idari para cezası uygulanacağı müdürlüğümüze 'Amatör Balıkçı Belgesi' almak için başvuran her vatandaşımıza beyan edilmiştir" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler