Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'da üreticiye 18 bin 400 adet tuzak dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Uras

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Erzin ilçesinde üreticilere 18 bin 400 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldığı bildirildi.

        Finansmanının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılandığı projede, ihracatı yapılan ürünlerde büyük zararlara yol açan ve ihraç edilen ürünlerin geri dönme sebebi olan Akdeniz meyve sineği ile yıl boyunca toplu mücadele etmenin amaçlandığı belirtildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Koordinasyonluğunda yürütülen "Akdeniz Meyve Sineği ile Toplu Mücadele Projesi" kapsamında Erzin'de, Bakanlık yetkilisi Yalçın Ocak, Adana Biyolojik Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Karacaoğlu, Mersin, Osmaniye ve Hatay bitkisel üretim şube müdürleri ve projenin yürütüldüğü Ceyhan, Yumurtalık, Tarsus, Toprakkale, Erzin, Dörtyol, Arsuz ve Samandağ ilçe müdürleri ve sorumlu personellerinin katılımıyla 2017 yılı 1. Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

        Erzin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Duran, amaçlarının üreticileri mağdur etmemek olduğunu belirterek, "Bir yıl boyunca büyük sıkıntılar çekilerek üretilen ürünlerin daha kaliteli olması ve zarara uğranmaması için çalışmalarımız devam etmekte. Ayrıca üreticilerimizi devamlı bilinçlendirmek için ara ara toplantılar düzenleyerek bilgi alış verişinde bulunuyoruz" dedi.

        Erzin'de üreticilere 18 bin 400 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldığını belirten Duran, bu tuzakların 4 ay boyunca etkisini sürdürdüğünü kaydetti.

        (MEU-ELF-Y)

        25.07.2017 08:53:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler