Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kocamaz, Litvanyalı öğrencilerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin'in kardeş şehri Litvanya'nın Klaipeda şehrinden kente gelen öğrenciler ile kendilerine eşlik eden Türk öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin MULTI 2017 programı bu yıl 22 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 10 yabancı, 10 Türk öğrenci olmak üzere 20 öğrencinin dahil olduğu Mersin MULTI 2017-Gençlik Değişim Programı sayesinde yaşları 14 ile 18 arasında değişen kız ve erkek öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği sosyal etkinliklere ve gezi programları çerçevesinde Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buluyor.

        Konuk öğrenciler, kendilerine eşlik eden Türk öğrencilerle birlikte Başkan Kocamaz ile de bir araya geldiler. Öğrencilere Mersin ile ilgili bilgi veren Kocamaz, bu tür karşılıklı ilişkilere çok önem verdiklerini vurguladı. Kocamaz, "Özellikle gençlerin birbirini tanıması, gelecekte ülkeleri gençler yöneteceği için dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Onun için gençlerin birbirlerini daha yakından tanıması, samimiyetini artırması, birbirlerinin kültürlerini tanıması, onları anlaması gelecek açısından çok önemli" dedi.

        Kardeş şehir ilişkilerinin de çok önemli olduğunu dile getiren Kocamaz, Mersin'in yaklaşık 15 kardeş şehri olduğunu söyleyerek, "Tüm dünyadaki kardeş şehirleri de bir araya getirmek için mücadele başlattık. Gençlerimiz inşallah Mersin'de kaldıkları sürece özellikle aileleri ve Mersin'i daha yakından tanıyacak. Böylelikle Mersin'le ilgili belli bir bilgi birikimine sahip olacaklar. Memleketlerine döndüklerinde de Mersin'in fahri elçisi olacaklar" diye konuştu.

        Litvanyalı takım lideri Vida Bubliauskiene de programa dahil oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Kardeş Şehir Protokolü imzasından sonra Mersin'e ilk defa geldiğimiz için çok mutluyuz. Kültürünüzü daha yakından tanıyabilmek için öğrencilerimiz ailelerde kalarak, çok güzel bir fırsat yakaladılar. Böyle bir misafirperverlikte öğrenciler çok güzel bir imkan kazandılar" ifadelerini kullandı.

        Ziyarette öğrenciler, Başkan Kocamaz'a Mersin'de Klaipeda Sokağı olması konusundaki isteklerini de ilettiler.

        (KYM-Y)

        25.07.2017 10:39:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler