Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş'ta 'İzzet Öz'e saygı gecesi

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Belediyesi tarafından Abbasağa Parkı'nda düzenlenen "Ustalara Saygı" programının konuğu İzzet Öz oldu. Gecenin sonunda Nükhet Duru sahne aldı.

        Kültür, sanat, edebiyat ve düşün dünyasındaki usta isimlerin çeşitli yönleriyle izleyici ile buluşmasını hedefleyen Beşiktaş Belediyesi "Ustalara Saygı" toplantıları, sanat hayatında 50'inci yılını yaşayan 'İzzet Öz Saygı Gecesi' ile devam etti. 12 yıldır düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliklerinin 152'incisi yaz dönemi nedeniyle açık havada, Abbasağa Parkı'nda gerçekleştirildi.

        "Gerçek bir usta"

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve MFÖ grubundan Fuat Güner de geceye katıldı. Program öncesi selamlama konuşması yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İzzet Öz hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

        Öz'ün müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Hazinedar, "İzzet Öz benim çok yakın arkadaşım. Siz onun 70 yaşında olduğuna bakmayın ruhu benden genç. Bana çok şey katan çok önemli bir Beşiktaşlı. Her birimizin müzikle ilgili hayatında sanıyorum İzzet Öz'ün özel bir yeri vardır. İşte o yüzden gerçekten bir usta" dedi.

        Plaklar Arasında, Gençler İçin, Hafta Sonu, Pazarın Plakları, Diskovizyon, Metronom, Sihirli Lamba, Teleskop gibi radyo ve TV programları ile o dönemlerde müzik dünyasına yön veren İzzet Öz sürprizlerle dolu bir gece hazırladı.

        50 yılı müzik ve görüntülerle anlattı

        Çok sayıda değerli sanatçının konuşmacı olarak katıldığı gecede, Türk müziğinin geçmişinden keyifli görüntülerin yer aldığı bir barkovizyon gösterisi de gerçekleştirildi. İzzet Öz, arşivinde bulunan nadide eserleri Abbasağa Parkı'na gelenlerle paylaştı ve 50 yıllık müzik tarihini görüntü ve müziklerle anlattı. Gecede ayrıca Cevdet Alanbay, Siney Yılmaz ve Goncagül Alankaya'dan oluşan "Akustik Bişeyler" grubu da 1970'lerden bugüne geniş bir yelpazede şarkılar seslendirdi.

        Gecenin sonunda ise Nükhet Duru sahne aldı. İzzet Öz ile çok yakın arkadaş olan Nükhet Duru, sevilen şarkılarıyla kendini dinlemeye gelenleri mest etti.

        (SA-HB-BA-Y)

        25.07.2017 10:43:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler