Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yüksel Ünal, Kös Oyunu 'Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'ne katıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kös Oyunu Turnuvasına Simav'ın Çitgöl Beldesi Belediye Başkanı Yüksel Ünal da katıldı.

        Türkiye'de ilk defa Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ve Avrasya Türk Dernekleri Organizasyonu ile Bursa'nın Keles ilçesinde '2'inci Türk Dünyası Spor Oyunları Şenliği' düzenlendi. 22-23 Temmuz '017 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklere Simav kös oyunlarını tanıtmak için, Çitgöl Belediye Başkanı Yüksel Ünal katıldı.

        Yüksel Ünal, "Orta Asya, Anadolu'da Kıpçak ve Sarıkeçeli Türkleri tarafından oynandığı bilinen , tarihi, geleneksel Türk strateji ve zeka oyunu olan 'Kös' oyununu tanıtmaya çalıştık. Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim ve Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri anlattık. Kös oyunu tablosuyla beraber hediyelerimizi takdim ettik. Bursa'nın ' Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞDER) yöneticilerini ziyaret ettik Nasip olursa önümüzdeki yıl düzenlenecek olan şölende Simav'ın Çitgöl beldesinde yaşatılan kös oyunu ile yer alacağız" dedi. (MEİ-EFE

        25.07.2017 10:47:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler