Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Demirtaş: "Şehir Hastanesi Adana'yı sağlık üssü yapacak"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı süren Şehir Hastanesi'nin Adana'yı bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü konumuna getireceğini söyledi.

        Vali Demirtaş, yapımı devam eden bin 550 yatak kapasiteli Adana Şehir Hastanesi'nin geldiği son durum hakkında yetkililerden bilgi alarak, hastaneyi gezdi.

        İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ve yüklenici firma yetkililerinde bulunduğu inceleme sırasında açıklamada bulunan Vali Demirtaş, Şehir Hastanesi'nin Adana'ya yapılan en büyük kamu yatırımlarından biri olduğunu söyledi.

        Vali Demirtaş, 328 dönümlük bir alan üzerine kurulan hastanede, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi yer alacağını söyledi.

        Vali Demirtaş, yaklaşık 1 milyar 30 milyon liralık maliyeti olacak olan Şehir Hastanesi'nin Adana'yı bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü konumuna getireceğini sözlerine ekleyerek, "Bu dev yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, şuan ki Başbakan Yardımcımız önceki dönem Sağlık Bakanımız olan Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ'a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan'a, Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik'e ve Adana Milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        25.07.2017 11:13:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler