Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçakale'de İsrail'in Mescid-i Aksa işgali kınandı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Dikeç

        ŞANLIURFA (İHA) - Akçakale'de, İsrail'in Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya girişini engellemesinden dolayı bir araya gelen 15 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İsrail'i protesto etti.

        Toplanan grup, tekbirler eşliğinde, "Kahrolsun İsrail", "Mescid-i aksaya uzanan eller kırılsın", "Müslüman Mescid-i Aksa'ya sahip çık" gibi sloganları attı. Ardından Kuran'dan, Mescid-i Aksa'yla ilgili ayetler okundu. STK temsilcileri adına İmam Hatipliler Derneği üyesi Halil Kahraman açıklamada bulundu. Kahraman açıklamasında, "İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu, doğu Kudüs'te 14 Temmuz günü ve tarafımızdan tasvip edilemeyen üzüntü duyulan bir olayı gerekçe göstererek, Harem-i Şerifi üç gün sureyle kapatmak ve ardından Müslüman kardeşlerimizi Haremi Şerife girişlerini engellemesi dahil, yaş kısıtlaması getirmesi gibi uygulamaları bizce kabul edilemez. İsrail'in tüm uyarılara rağmen uygulamalara devam ederek tekrar Cuma Günü Harem-i Şerife girişleri yasaklayıp, Cuma namazını kıldırmamasını ve İsrail'in Müslüman kardeşlerimize karşı aşırı güç kullanmasını biz Akçakale halkı olarak kınıyoruz. Bu olaylarda hayatını kaybetmiş üç kardeşimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Akçakale STK'lar olarak, şiddettin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İslam'ın ilk kıblesi ve mukaddes mescitlerden biri olan bir mabettir. Bu vesileyle Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Yapılan açıklamanın ardından İsrail simgelerini üzerinde taşıyan bayrak yakılarak sloganlar atıldı. Yapılan protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        (BB-SD-Y)

        25.07.2017 12:04:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler