Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinköy ve Ermenek'ten en iyi liselere

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediyesi'nin Zeytinköy ve Ermenek'te bulunan Eğitim ve Bilgi Merkezi'nde TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerden Kayra Yücesan, Mehmet Can Erkek ve Sıla Bayram 500 tam puan üzerinden sırasıyla 498, 495 ve 488 puan aldı.

        Muratpaşa Belediyesi'nin ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik kurduğu Eğitim ve Bilgi Merkezleri, TEOG'da başarı elde etmeye devam ediyor. Geçen yıl yüzde 100 yerleştirme başarısı elde eden Eğitim ve Bilgi Merkezleri'yle bu yıl sınava hazırlanan 75 öğrenci Antalya'nın en iyi liselerine yerleşecek puanı aldı.

        Antalya ortalamasının üzerinde

        Bilim ve Eğitim Merkezlerinde rekor 120 sorunun 118'ini doğru cevaplayan Kayra Yücesan oldu. Yücesan'ın, okul başarısının da eklenmesiyle yerleştirmeye esas puanı 498 oldu. Mehmet Can Erkek 495 puanla Eğitim ve Bilgi Merkezlerinin diğer rekortmen öğrencisi olurken onları 488 puanla Sıla Bayram takip etti.

        Muratpaşa Belediyesi'nin Zeytinköy ve Ermenek Eğitim ve Bilgi Merkezlerinin TEOG doğru cevap ortalaması 105 olurken öğrenciler elde ettikleri puanlarla Antalya ortalamasının üzerine puanlar elde etti.

        Eğitim ve Bilgi Merkezi

        Zeytinköy ve Ermenek'te bulunan Eğitim ve Bilgi Merkezleri, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, öğrencilerin başarı düzeyini yükseltmek ve sınavlara etkin bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla, 2014'te kuruldu. Tamamen ücretsiz olan merkezlerde matematik, Türkçe, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinin yanı sıra, tiyatro, gitar, modern dans, halk oyunları, satranç ve spor gibi programlar da uygulanıyor. Klasik eğitim programlarının yanı sıra merkezlerde çocukların 3 boyutlu yazıcılar, elektronik devreler, bilgisayar programlarıyla çalışıp akıllı telefonlar ve tabletler için uygulamalar, oyunlar tasarlayıp, devreleri birleştirip robotlar yaptığı yeni nesil eğitim sistemi de yaz döneminde uygulanmaya başlandı.

        (SÇ-SÇ-Y)

        25.07.2017 12:05:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler