Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıntaş'ta hacı pilavı geleneği

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde hacca gidecek olan hacı adayları düzenledikleri mevlitler ve hacı pilavlarıyla ikramda bulunarak dost ve arkadaşlarıyla helalleşiyor.

        Altıntaş ilçesinde hacca gidecek adaylar, Altıntaş halkına pilav ikram ediyor. Vatandaşlara pilav veren hacı adayları, hacca gitmeye hazırlandıklarını ve bu sayede vatandaşlarla helalleşme fırsatı bulduklarını kaydettiler. Altıntaş Pınarcık Köyünde hacca gidecek olan Ali Osman Baş, Fatma Baş ve Ahmet Erçoban, Melahat Erçoban çiftleri verdikleri hacı pilavı sayesinde ilçe ve çevre köy halkıyla ayrıca helalleştiklerini belirttiler.

        Hacı pilavı ikramına 500 kişi katılırken İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, ikramının zorunlu olmadığını, hac öncesi ve sonrası hediyeleşmenin güzel bir davranış olduğunu belirtti. Hac öncesinde imkanlar doğrultusunda düzenlenecek helalleşmelerde hediyeler veya ikramların olmaması hac ibadetini eksiltmeyeceğini ifade eden Yavaş, "Hacca giden kimsenin hediye vermesi, haccın şartlarından değildir. Hediye dağıtmayan bir kimsenin haccı eksik olmaz. Fakat hediyeleşmek her zaman uygulanabilecek güzel bir sünnettir. Hacca giden bir mümini ziyaret etmek, helalleşmek, hediye vermek, mümkünse uğurlamak, dönünce tebrik için gitmek güzel davranışlardır. Hacının da dost ve akrabalarına hediye getirmesi hoş bir alışkanlıktır. Ancak hepsi de zaman ve imkan elverirse olmalıdır" ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

        25.07.2017 12:06:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler