Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez manzaralı Çallı Mahallesi hizmet bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kırsal Çallı mahallesi, yaşanan göçler nedeniyle hayalet yerleşim yerine dönerken, muhtar Hüseyin Özen, hizmet beklediklerini söyledi. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Çallı'da, 5 aile yaşamaya devam ederken, yeni ev yapan 5 ailede buraya taşındı.

        Burhaniye'de, yaşanan göçler nedeniyle bitme noktasına gelen Çallı, bazı yaygın basında "Hayalet Köy" başlığı ile haber konusu olurken, bu güne kadar hizmet gitmemesi de vatandaşları isyan noktasına getirdi. Mahallede terk edilen evlerin yıkıldığını anlatan Muhtar Hüseyin Özen, "Mahallemiz terk ediliyor diye hizmet gelmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, seçimler öncesi yolumuzun asfalt yapılacağı müjdesini vermişti. Ancak, geçtiğimiz yıllarda stabilize malzeme dökülen yolumuz asfaltlanmadı. Okul binamız kullanılmadığı için yıkılıyor. Mahallede imam kadrosu olmadığı için camimizde yok. Eskiden cami olarak kullandığımız bina da yıkılmak üzere. Mahallemiz Edremit körfezi manzaralı bir yerleşim yeridir. Bunun içinde çok sayıda arsa satıldı. Mahallede 5 aile otururken, yeni ev yapan 5 ailede mahalleye taşındı. Mahallemize hizmet bekliyoruz. Yolumuzun asfaltlanması halinde mahallemize yerleşenlerin sayıları artacaktır" dedi.

        (FT)

        25.07.2017 12:57:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler