Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kur'an kursu öğrencilerine trafik eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Adem Şahin - Adem Çakır

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Saruhanlı ve Selendi ilçelerinde Kur'an kursu öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi.

        Manisa'nın Saruhanlı ve Selendi ilçelerinde Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında camilerde Kur'an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilere trafik eğitimi verildi. Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Saruhanlı Çarşı Camisi Kur'an kursunda İlçe Emniyet Müdürü Barış Bora Şenyurt tarafından öğrencilere trafik bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim verildi. Öğrenciler eğitimlerde akıllarına takılan soruları sorarak bilgilenme imkanı da buldu. Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Barış Bora Şenyurt, "Trafik kültürü çocukluktan öğrenildiğinde çok daha etkili, çok daha verimli olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yazılarına binaen, Saruhanlı İlçe Müftülüğü 'nünde talebi ile Kuran Kurslarımızda yaz Kuran Kursu gören çocuklara yönelik trafik kuralları bilgilendirme eğitimi vermekteyiz. Bütün Kuran Kurslarımızda bu eğitimlerimiz devam edecektir. Çocuklarımıza bu eğitimi vererek hem ileriki hayatlarında sürücü olduğu zamanda, yaya olduğu zamanda uymaları gereken kuralları öğretmeye çalışıyoruz. Şimdiden öğrendiklerinde akıllarına yerleşecektir. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden büyüklerini de ihlal edeceklerini düşünüyoruz" dedi.

        Eğitimlerin sonunda çocuklara dondurma ikramı da yapıldı.

        Selendi'de Trafik Dedektifleri Projesi öğrencilere anlatıldı

        Türkiye'de trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklanan can kayıplarının 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi, Selendi İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memurları Ünal Islak ve Hüseyin Durmaz tarafından Selendi'de Camilerde kurs gören yaz Kuran kursu öğrencilerine anlatıldı. Projeyle 03-17 yaş aralığında çocukların trafik konusunda bilgilendirilmelerini, aile bireyleri ve kamuoyunda trafik kazalarıyla ilgili farkındalık oluşturulmasını amaçlandı.

        (AŞ-AÇ-AY-Y)

        25.07.2017 13:00:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler