Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayburt'ta temizlik seferberliği başlatıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Beşir Kelleci

        BAYBURT (İHA) - Bayburt Valiliği tarafından daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için "Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesi başlatıldı.

        Vali Ali Hamza Pehlivan, Temiz Çevrem Duyarlı İnsanım projesinin başlangıç noktası Maden Köyü'nde incelemelerde bulundu. Bayburt Valiliği bünyesinde İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Toplum Yararına Çalışma Programlarında (TYÇP) görevlendirilen personelin belirli aralıklarla köylerde temizlik çalışmaları yapmaları hedefleniyor. Maden, Helva ve Masat köylerinde eş zamanlı olarak startı verilen proje 170 köyde uygulanacak.

        Proje hakkında bilgi veren Vali Ali Hamza Pehlivan, bugün itibariyle Bayburt genelinde 'Temiz Çevrem Duyarlı İnsanım Projesi'nin hayata geçirildiğini bildirdi. Bayburt Valiliği himayesinde İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek proje kapsamında Bayburt genelindeki tüm köylerde temizlik ve düzen sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacağını aktaran Vali Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalışmada İşkur vasıtasıyla Özel İdare bünyesinde TYÇP kapsamında görevlendirilen personelimizi mahallelerimizde ve köylerimizde dağınıkken bir araya getirip gruplar oluşturarak eş zamanlı olarak bu çalışmamızı Maden, Helva ve Masat köylerimizden başlatmış bulunuyoruz." dedi.

        Vali Ali Hamza Pehlivan TYÇP kapsamında görevlendirilen personelden azami derecede yararlanmak istediklerini ifade ederek, "İl Özel İdaresi olarak bu personellerimize gerekli malzemeleri vermek suretiyle okul çevreleri, camiler ve benzeri gibi alanlarda temizlik çalışmaları yürüteceğiz. İl Özel İdaresi olarak çöpleri zaten topluyoruz. Belirli bir program doğrultusunda haftanın belli günlerinde bu faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Fakat zaman zaman hepimizin şahit olduğu gibi yol kenarlarında otlar birikiyor veya çöp yığınları oluşuyor. Bunu engellemek adına bugün itibariyle bu çalışmamızı hayata geçirdik." diye konuştu.

        Vali Ali Hamza Pehlivan, köy içerisinden geçen su kanallarının temizliği için de ilgili kurumlarla mutabakata vardıklarını aktardı. Vali Pehlivan, köylerde kullanımı terk edilmiş yerleşim yerlerinin hem vatandaşların can güvenliğini tehdit ettiğini hem de görüntü kirliliğine sebebiyet verdiğini dile getirdiği açıklamasında proje kapsamında bu yerlerin kaldırılacağını söyledi.

        Bayburt'un büyük oranda tarım ekonomisine dayalı bir il olduğu değerlendirmesinde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan sözlerine şu şekilde devam etti: "Tarım ve hayvancılık bölgesindeyiz. Köylerimizde tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomik faaliyetler yapılıyor. Bizlerde bu faaliyetlerin daha da artması için devletimizin teşviklerini vatandaşlarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda hayvansal atıkların evsel atıkların gittiği kanalizasyonlara verilmemesi ile ilgili olarak da bir çalışma başlattık. Çünkü hayvansal atıklar bu şebekelere gittiğinde maalesef bu hatlar tıkanarak çalışamaz hale geliyor. Bu anlamda hem yazılı hem de yüz yüze görüşerek bu proje kapsamında vatandaşlarımıza yol göstererek bu atıkların bir süreklilik içerisinde taşınması gereken noktalara sevki, köy içlerinde bulundurulmaması ve yerlerinin kireçle dezenfekte edilmesi gibi çalışmalarımız olacak."

        Temizlik çalışmalarının belediye, özel idare ve ilgili diğer kurumların görevi olduğuna değinen Vali Ali Hamza Pehlivan, çevreyi kirletmemenin vatandaşlık görevi olduğunu ve 'Temiz Çevrem Duyarlı İnsanım' sloganıyla bireylerin dikkatini bu noktaya çekmek istediklerini bildirdi.

        Okullarda yapılacak çalışmalarla çevre konusunu sürekli gündemde tutacaklarını dile getiren Vali Ali Hamza Pehlivan, "Ana sınıflarımızdan başlamak üzere okullarımızdaki sağlık kollarını daha aktif hale getirerek, derslerimizdeki çevre konusunu sürekli gündemde tutarak çocuklarımızı bilinçli bir şekilde yetiştirerek bunu sağlama yoluna gideceğiz. Fiili olarak da köylerimizde vatandaşlarımızı bilgilendirerek bunu yapma gayreti içerisinde olacağız. Köylerimiz zaten güzel, temiz, yayla havasına sahip. Biz bunu sağladığımızda inanıyoruz ki köylerimiz pırıl pırıl olacak ve devamlılık arz edecek." İfadeleriyle sözlerine son verdi.

        Vali Ali Hamza Pehlivan'a İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ve Sağlık İl Müdürü İlker Hancı eşlik etti.

        (BK-AA-Y)

        26.07.2017 10:57:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler