Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Büyük Kudüs Mitingi'ne çağrı

        (Fotoğraflı)

        Halil Dağ

        TEKİRDAĞ (İHA) - Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, vatandaşları İsrail'in Filistin'e yönelik uygulamalarını protesto etmek amacıyla düzenlenecek 'Büyük Kudüs Mitingi'ne davet etti.

        Saadet Partisi Süleymanpaşa İlçe Binasında basın açıklaması yapan İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, 60-70 yıldır bütün dünyanın gözleri önünde tüm Filistin'de, Gazze ve Kudüs'te bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, Saadet Partisi olarak parti bayrağı dahi olmadan sadece Türk bayrakları ve Filistin bayraklarının bulunacağı 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenleyeceklerini belirtti.

        30 Temmuz Pazar günü saat 17.00'de, İstanbul Yenikapı'da yapılacak miting için Tekirdağ'ın tüm ilçelerinden araç kaldırılacağını aktaran Vakitçi, "Düşmana korku Müslümana güven için Büyük Kudüs Mitingine tüm vatandaşlarımızı katılmaya davet ediyoruz" dedi.

        İsrail'in insanlık dışı saldırgan tutumunu ve destekçisi olan Batının sessizliğini lanetlediklerini ifade eden Vakitçi, "Bu devlet terörünü asla kabul etmediğimizi haykırıyoruz. Uluslararası toplumun duyarsızlığı ve Müslümanların bölünmüşlüğü İsrail'i daha da pervasızlaştırıyor. Maalesef İsrail her geçen gün daha da pervasızlaşmaktadır. Elbette bundaki en büyük etken uluslararası kamuoyunun duyarsızlığı, İslam ülkeleri yöneticilerinin tepkisizliği ve ümmetin bölünmüşlüğü vardır" şeklinde konuştu.

        Batının İslam coğrafyasındaki parçalama, işgal ve sömürüsü ile İsrail'in vahşetlerinin rastlantı olmadığını söyleyen Vakitçi, "Biz Yahudi düşmanı değiliz, siyonizmin düşmanıyız. Bizim egemenliğimizde yaşayan her din ve ırktan vatandaşımızın can, mal, akıl, nesil ve din hürriyeti devletimizin teminatındır ve öyle olmalıdır. Çünkü biz sultan Fatih'in torunlarıyız, adaleti incitemeyiz. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

        "Bu son olaylar göstermiştir ki, İsrail konusunda söz bitmiştir. Çünkü İsrail laftan değil güçten ve yaptırımdan anlar" diyen Vakitçi, "Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanlarındır. Mescid-i Aksa, bütün İslam dünyasının ortak imtihanıdır, ortak vebalidir. Katar söz konusu olunca aslan kesilen İslam ülkelerinin yöneticileri, Mescid-i Aksa'da devlet terörü estiren İsrail'e karşı neden birlik olmuyor ve İsrail'e ambargo koymuyorsunuz? Neden bu kadar suskun ve korkaksınız? Saadet Partisi olarak bütün İslam ülkelerine ortak yaptırım çağrısında bulunuyoruz" dedi.

        Toplantıya, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, İl Gençlik Kolları Başkanı Oktay Çalışkan, Süleymanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Atakan Yaşar ve basın mensupları katıldı.

        (HLD-MK-Y)

        26.07.2017 12:15:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler