Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da sıralı sulamaya geçildi

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Biga Ovası Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak, çiftçilerin ek enerjiye ihtiyaç duymadan damlama ve yağmurlama yapabilmeleri için sıralı sulamaya geçildiğini söyledi.

        Irak, yaptığı açıklamada, "Y-16 kapalı şebeke hattı tamamı 60 km uzunluğunda olup 17 bin dekar alana hizmet vermektedir. Şebekemizi besleyen ana kanal iletim hattımızda suyumuz mevcut olduğu halde Y-16 şebekesi kendi içinde basınç sorunu yaşamaktadır. Bunu gidermek ve çiftçimizin ek enerjiye ihtiyaç duymadan damlama ve yağmurlama yapabilmeleri için 27 Temmuz 2017 Perşembe günü sabahı itibari ile sıralı sulamaya geçilecektir. Sıralama da şebekenin yarısı kapatılacak ve ikişer gün ile sınırlandırılacaktır. İki gün ara ile hatlara su verilecektir. Çiftçilerimizin bu sıralamaya uymalarını sulama günlerini iyi takip arazilerini tasarruflu sulamalarını dilerim" dedi.

        (UYC-MŞ)

        26.07.2017 16:21:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler