Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahin, Kore gazilerini unutmadı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 1950 yılında Kore Savaşı'nda 'gazi' olanları unutmadı.

        Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda aileleri ile birlikte Kore Gazileri'ni ağırlayan Şahin, gazilerden gelen talep ve istekleri dinledi. Türk milletinin 65 yıl önce Kore'de Savaşında olduğu gibi 15 Temmuz'da da sağlam bir irade ile durduğunu ifade eden Şahin, "Nasıl ki 1950'li yıllarda Kore'ye gidip dik durabildiyseniz aradan 65 yıl geçmesine rağmen yine dik durmasını bildiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ben de belediye başkanı olarak imkanlarım ölçüsünde sizlerin yanında olmaya devam edeceğim" dedi.

        Şahin, böyle duygulu bir günde aynı çatı altında olmaktan memnun olduğunu da vurguladı. Gaziantep Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem ise Kore Savaşı ile ilgili bilgiler verdi. 15 Haziran 1950 yılında başlayan Kore Savaşı'nın 27 Temmuz 1953 yılında bittiğini ve 741 askerin şehit olduğunu söyledi. 2 bin 147 askerin yaralandığını, 234 askerin esir düştüğünü ifade eden Erdem, 175 askerin de kayıp olduğunu belirtti. Gaziantep nüfusuna kayıtlı 198 askerin Kore Savaşı'na katıldığını anımsatan Erdem, 6'sının da şehit düştüğünü kaydetti.

        Şuanda derneklerine 22 gazinin kayıtlı olduğunu dile getiren Cuma Erdem, Gaziantep'te kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan memnun olduklarını ifade etti.

        (LO-SD-Y)

        28.07.2017 10:39:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler