Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'da 2 bin yoksula sıcak yemek

        - Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye günlük iki öğün 3 çeşit yemek veriyor

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van Büyükşehir Belediyesi, kentte ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye günlük iki öğün 3 çeşit yemek veriyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek ulaştırılıyor.

        İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı aşevinde gece saatlerinde başlayan yemek yapımı, sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Günlük 2 bin kişiye iki öğün 3 çeşit yemek, aşevinin 30 çalışanı tarafından titizlikle hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler, gıda kontrol mühendislerince analizi yapıldıktan sonra sosyal hizmet uzmanları tarafından belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor. Yemek miktarı da birey sayısına göre muhtaç ailelere sunuluyor.

        Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, aşevinde her gün 3 çeşit yemek hazırlandığını belirterek, "Yemekler sabaha karşı 03.00 gibi pişirilmeye başlanıyor. Her gün yemeklerimizde kırmızı et veya beyaz et var. Yemekler gıda mühendisleri tarafından kontrolleri yapılarak, sabah 09.00-09.30 saatleri arasında sefer taslarına dolduruluyor ve ardından muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Bu işlem her gün bu şekilde devam ediyor. Günde ortalama aşevinden adrese teslim 2 bin kişiye yemek veriliyor" dedi.

        "Aileler tek tek tespit edildi"

        Yardıma muhtaç tüm vatandaşlara ulaşmanın gayreti içinde olduklarını belirten yetkililer, "Yemek verdiğimiz kişiler genellikle yemek yapamayan yaşlı ve engelli insanlar. Bu insanlara her gün 2 öğün yemek veriyoruz. Yine bunun yanında mültecilere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı refakatçi misafirhanelerine de yemek gönderiyoruz. Hizmetlerimiz ve yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.

        Günlük iki öğün yemek aldıklarını ve uygulamadan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

        (MSA-Y)

        28.07.2017 11:09:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler