Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mamak Belediyesi, Ankara Festivali'nde projelerini görücüye çıkardı

        ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.'incisi düzenlenen "Uluslararası Büyük Ankara Festivali" kapsamında; Mamak Belediyesi'nce Cumhuriyet tarihinin ilk sanat durağı Mamak Kültür Merkezi (MKM) şeklinde tasarlanan dev çadır festival alanına kuruldu.

        Atatürk Kültür Merkezi Belediyeler Caddesi'ndeki kurulan çadırın açılışını Mamak Belediye Başkan Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Başkan Yardımcıları Aydın Demir ve Erdoğan Karadağ yaptı. Ziyaretçilerin akınına uğrayan çadırda gelen misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, şapka, balon ve futbol topu hediye edildi.

        "Beklentilere cevap veren projeler yapıyoruz"

        Projeleri festival alanında görsel olarak vatandaşla paylaştıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, festivalin Ankaralılar için hayırlı olmasını diledi. Mamaklıların beklentilerine cevap veren projeleri uygulamaya koyarak Mamak'ta ilkleri yaşattıklarını söyleyen Başkan Akgül şöyle konuştu: "Ankara Büyükşehir Belediyemizce bu yıl 7'ncisi düzenlenen festivalde, ilçe belediyeler burada hayat geçirdikleri ya da geçirecekleri projeleri tüm Başkentlilere sunma şansı yakalıyor" dedi.

        Gökbilim Merkezi'ne yüzde 50 indirim

        Ziyaretlerde, vatandaşlar çadırda kurulan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi standında verilen kuponlar ile gökbilim merkezindeki tüm etkinliklerden yüzde elli indirim hakkı kazanıyor. Ayrıca Facebook (facebook.com/scopcomtr) sayfasını beğenenler yüzde onluk bir indirim hakkı daha kazanıyor.

        15 Temmuz Şehitleri Anıtı'nın maketi kuruldu

        Mamak Belediyesi tarafından, tankların durdurulduğu Mamak Caddesi üzerinde 15 metre yüksekliğinde inşa edilen ve halkın cesaretini simgeleyen 15 Temmuz Şehitleri Anıtı'nın maketi de festival alanında yer aldı. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan anıt,15 Temmuz gecesi şehit olan 249 vatandaşı birer yıldızla temsil ediyor. Darbe girişiminde sembolleşen isimler anıtta yer alıyor. Çadırda kurulan sağlık standında ise ziyaretçilerin tansiyon ölçümleri yapılıyor. "Uluslararası Büyük Ankara Festivali" 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak.

        (BC-BT-Y)

        31.07.2017 10:32:24 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler