Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kargalar Ağustos ayında su içmez

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Ağustos ayının girmesi ile birlikte toplu olarak havada uçan kargalar, "Kargalar Ağustos ayında su içmez" efsanesini akla getiriyor.

        İlçe halkından İbrahim Şahan dedesi ve babasından duyduğu kargaların Ağustos ayında su içmez efsanesini şu şekilde anlattı: "Çok eskilerde kargaya "Hz. İsa yeniden gelecek, kırk yıl sonra hasır nesir olacak, bunu git, kabirdekiler söyle" deyip yollamışlar. Ancak karga kabirdekilere,"Kırk gün duracaksınız da, kırk gün sonra çatlayacaksınız" demiş. Bundan dolayı insanların kabirde kırk gün durduktan sonra çatlamasına sebep oldu diye kargaya ceza verilmiş. Rivayete göre, cezalı olduğu için kargalar Ağustos ayında bir ay su içmezler, suyu kan olarak görürlermiş, suya konarlar ancak bir yudum su içmeden geri kalkarlarmış. Bu dönemde kargalar susuzluklarını arazideki kavun ve karpuzları delerek giderirlermiş.".(MA-EFE)

        01.08.2017 11:20:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler