Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi camilerde hayat buluyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam mahalle camilerinde çalışmalar devam ediyor.

        Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe mahallelerinde inşa edilen camiler, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyor. Mahalle camilerinde tarihi unsurların belirgin özelliği olan ahşap ve taş işçiliği de en güzel şekilde uygulanıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İhtiyaçlara cevap veremeyen küçük mahalle camilerinin yerine artık daha modern ve daha geniş mahalle camileri yapıyoruz" ifadesini kullandı.

        İnşa edilen mahalle camilerinde, Kıbrıs Mahallesi'nde yüzde 45'i tamamlanırken toplam 580 kişiye; Hürel Mahallesi'nde 755 m inşaat alanına sahip cami 470 kişiye; Çağlayan Mahallesi'nde yüzde 80'ini biten cami 235 kişiye hizmet verebilecek. Mahalle camilerinde Kur'an Kursları da olacak. Vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılanan mahalle camileri en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak. Mahalle camisi yapılan bir diğer mahalle de Kartaltepe Mahallesi. 755 m inşaat alanına sahip olan bu özel yapı, aynı anda 445 kişiye hizmet verebilecek. Cami içerisinde ayrıca Kur'an kursu ve 80 kişilik çok amaçlı salonda bulunacak. Projenin yüzde 60'ı da tamamlanmış durumda.

        (GNC-BT-Y)

        02.08.2017 10:08:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler