Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz şehitleri yakınları ve gaziler Valide Sultan Gemisi ile boğaz turu yaptı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Üsküdar Belediyesi tarafından boğaz gezilerinde kullanılmak üzere yaptırılan Üsküdar Valide Sultan Gemisi'yle boğaz turuna ilk olarak 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gaziler çıktı

        Üsküdar Belediyesi,boğaz turu ile kültürel ve sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere yaptırdığı Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nin ilk misafirleri 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi esnasında bedenlerini darbeye siper eden şehitlerin yakınlarıyla 15 Temmuz gazilerini ve aileleri oldu. şehit yakınları ve gazileri boğaz turunda Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yalnız bırakmadı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

        Kuran okunması sonrasında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bu gemimizde özelde Üsküdar genelde İstanbul'da bütün vatandaşlarımız bu gemiyle İstanbul'un güzelliğini boğazdan Üsküdar'ı Anadolu yakası Avrupa yakası kıyılarını çok güzel bir şekilde canlı canlı görmüş olacaklar. Rehberlerimiz eşliğinde bir tarih ve kültür gezisi yapacağız. Bu gemimizle birlikte 1.5 yıl içinde boğazdan İstanbul'u görmeyen İstanbullu kalmayacak. Herkese gemimiz açık. Tamamen ücretsiz. Gelen misafirlerimize çay ve simit de ikramımız olacak" dedi.

        Valide Sultan Gemisi'yle ilk boğaz turunun 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerle yapıldığını belirten Başkan Türkmen, "Sizler bu aziz vatanımızın bayrağımızın bağımsızlığımızın özgürlüğümüzün devamı için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarısınız. Gazilerimizsiniz. Üsküdar'da böyle anlamlı bir eseri hayata geçirebildiysek sizlerle başlatmalıyız. Ve hamdolsun bu aksam sizlerle birlikteyiz" açıklamasında bulundu.

        Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler yapılan ikramlar eşliğinde boğaz turu yaptı. Rehberler de görülen yerler hakkında geziye katılanlara bilgi verdi. Başkan Hilmi Türkmen, gezi esnasında boğaz turuna katılanlarla sohbet etti.

        (MB-MD-Y)

        03.08.2017 09:06:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler