Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çiğli Belediyesi kentteki parkları yeniliyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Çiğli ilçesinde belediye ekipleri, çalışmalar doğrultusunda ilçede ihtiyaç duyulan alanlara yeni park yapımı ve birçoğunun da yenilenmesi için çalışmalarına başladı.

        Çiğli Belediyesi, ilçenin birçok mahallesindeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için kapsamlı bir çalışmanın startını verdi. Bu kapsamda 26 mahallede parkların yenilenmesi planlanırken, ayrıca ihtiyaç duyulan mahallelerde de yeni parkların yapımına yönelik teknik çalışmalar tamamlandı. Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, başlattıkları detaylı çalışmalar sonucunda 11 adet yeni parkın yapımını gerçekleştirilirken, üç adet parkın da yapım çalışmalarına başladı. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar doğrultusunda yeni yapılan parkların zeminleri kauçuk ile kaplandı. Parklar ayrıca çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve banklarla donatıldı. Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçede bulunan parklarda belirli aralıklarla bakım ve onarım çalışmalarını sürdürerek parklar tek tek elden geçirdiğini bildirdi. Bu kapsamda çocuk oyun grupları, banklar ve spor aletleri de yenilendiği, yeşil alanlarda da periyodik olarak sulama, budama, ilaçlama ve çim ekimi işlemleri yapıldığı kaydedildi.

        Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda park ve bahçe yapım çalışmalarını yürüttüklerine değinen Başkan Arslan, "İhtiyaç duyulan mahallelerimizde park yapım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Tespitlerimiz doğrultusunda yeni park yapım çalışmalarımız ivedilik kazandı. Her zaman olduğu gibi mevcut park ve bahçelerimizin bakımları ve düzenlemeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kentimizin birçok noktasında park ve yeşil alan ihtiyacımız var ve bu ihtiyacı gidermek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Yeni parklarımızla yeşil alan miktarını artıracağımız gibi her yaştan Çiğli'linin hoşça vakit geçirebileceği alanlarda oluşturuyoruz. Parklarımız hem dinlence hem de eğlence mekanları olacak'' dedi.

        (HG-Y)

        03.08.2017 11:32:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler