Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arnavutköy'de kamu personelinin tapu sevinci

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Arnavutköy Belediyesi, yapımını tamamladığı 720 daireli VEFA Konutları 2'inci Etabı'nın tapularını hak sahiplerine dağıttı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Özellikle okulların açılacağı yeni döneme kadar hak sahipleri yoğun bir şekilde evlerine geliyorlar ve evlerini şenlendiriyorlar. Dolayısıyla her yönüyle tamam diyebileceğimiz bir proje" dedi.

        Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın seçim vaatleri arasında yer alan VEFA Konutları, tamamlanmasının ardından sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 720 daireden oluşan VEFA Konutları'nın tapu dağıtımı için site içerisinde tören düzenlendi. Düzenlenen törende aynı zamanda site içerisinde 850 metrekare alan üzerine kurulu bin kişi kapasiteli Nazmi Akpınar Camii'nin açılışı da gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın öncülüğünde çok sayıda vatandaşın katıldığı törende ilk olarak kurban kesildi.

        Selamlama konuşmalarının ardından ise, Başkan Baltacı tarafından hak sahibi kamu personellerine tapuları teslim edildi. Tapularını alan vatandaşlar, çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

        "Burada tam anlamıyla bir yaşam var"

        Tapu dağıtım töreninde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise, ''Gördüğünüz gibi burada hayat başladı. Özellikle okulların açılacağı yeni döneme kadar hak sahipleri yoğun bir şekilde evlerine geliyorlar ve evlerini şenlendiriyorlar. Dolayısıyla her yönüyle tamam diyebileceğimiz bir proje. Sosyal donatıları, ibadet, sağlık, eğitim, pazar ve gençlik merkezleriyle burada tam anlamıyla bir yaşam var. Bu yaşamın hayata geçmesi için büyük gayret sarfettik, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

        ''Kişiye özel ödeme imkanı''

        Başkan Baltacı sözlerine şöyle devam etti: ''Buradan konut sahibi olmak isteyen herkes kendi imkanlarını oluşturabiliyor. Bir takım görüşmeler yaparak kredi imkanları elde edilebilir. Tüm bunların dışında yönetim olarak da Akpınar Yönetimi kişiye özel seçenekler oluşturdu. Bu kişiye özel seçeneklerde ödeme gücü içerisinde 10 yıla varan vade ve peşinat seçenekleri mevcut. Her türlü kolaylık vatandaşlara sunuldu.''

        "Kamu görevlileri mutlu"

        15 yıl sonra ev sahini olduğunu söyleyen Komiser Murat Ergül, ''İlk evim, çok mutluyum bir yuvam olduğu için. Daha önce maddi zorluklardan dolayı ev sahibi olamamıştım. Bu projeyi duydum memurlara yönelik ve kayıt yaptırdım. 50 bin peşinat verdim her yıl 200 lira artacak. İlk yıl bin 200 lira ödemiştim ikinci yıl bin 400 bu şekilde devam edecek'' ifadelerini kullandı.

        Yıllardır kirada oturduğunu dile getiren Din Görevlisi Mahmut Albayrak, ''Bu zamana kadar ev sahibi olmak istedim ama mevcut düzende bankalar araya girdiği için olamadım. Böyle bir sistem arıyordum, senet karşılığında bankalarla uğraşmadan. Bu projeyi duydum ve geldim müracaat ettim. Kendime uygun şartlarda 10 yıl vadeli evi satın aldım. Kirada otururken duvara bir çivi çakmaya dahi korkardım. Şimdi ise huzur içinde kendi evimde oturacağım'' diye konuştu.

        (ÖY-BA-Y)

        04.08.2017 14:43:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler