Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yörük dernekleri Aliağa'da buluştu

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Yörük Türkmen Dernekleri, İzmir'in Aliağa ilçesinde gerçekleştirilen Yaren Gecesi'nde bir araya geldi.

        Aliağa Yörükler Derneği tarafından organize edilen geceye Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu, Konya Kunder Dernek Başkanı Abdül Ateş, Menderes Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ali Durut, Turgutlu Yörük Türkmen Başkanı Ayşe Demir, Manisa Yörük Efeler Dernek Başkanı Yılmaz Türker, Karabağlar Deveciler Dernek Başkanı Tamer Karadağlı, Bergama Kadın Yörükler Derneği Başkanı Şengül Yalçın Ataş ve Manisa Yörük Türkmen Dernek Başkan Yardımcısı Akın Atçı katıldı.

        Yoğun katılım ile gerçekleştirilen gecede Yörük kültürüne özgü türküler Bergama Yörük Kadınları Derneği üyeleri tarafından seslendirildi. Geleneksel kıyafetlerini giyen katılımcılar, sergiledikleri yöresel oyunlarla geceye renk kattı.

        "Birliğimiz ve dirliğimiz her daim var olsun"

        Yaren'in bir yaşayış biçimi olduğunu belirten Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük, "Yaren insan yetiştirme, insanı hayata hazırlama, toplumsal düzeni ve güvenliği sağlama, halk müziği, halk mutfağı, halk tiyatrosu, halk edebiyatı gibi ulusal kültür değerlerini yaşatma ve yeni kuşaklara aktarma ananesini yüzyıllardır yerine getirmiş bir toplumsal kurumdur. Yaren; biz insanların kalplerinde uyuyan cömertliği, bilim arzusunu, utanma duygusunu, sadakati, bir gün hesaba çekilme korkusunu uyandıran, besleyen, yaşayış biçimidir. Yâren; bizi biz yapan maddî ve manevî ürünlerimizin ahenkli bir manzumesi olan zengin ve köklü Türk kültürünün yöresel bir yansımasıdır. Derneğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede bizleri kırmayarak misafirimiz olan herkese çok teşekkür ediyorum. Birliğimiz ve dirliğimiz her daim var olsun" dedi.

        (MY)

        04.08.2017 16:20:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler