Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenyurtlu öğrenciler tarihiyle buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenyurt Belediyesi, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerine düzenlediği gezide 160 çocuğu tarihle buluşturdu.

        Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl belirli aralıklarla İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarına düzenlenen geziler başladı. Gezi kapsamında 160 çocuk, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii ve Devlet Demir Yolları Müzesi gibi mimarisiyle ünlü mekanları ziyaret etti. Gezi programına Esenyurt'un farklı noktalarından katılan öğrenciler, Kültür İşleri Müdürlüğü personelleriyle birlikte tarih yolculuğuna çıktı. Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı tarihine damga vurmuş padişahlara ve devlet adamlarına ait silahlar ve elbiseler, ince işçilikleri ve bezemeleri ile öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrenciler, gezinin ardından Esenyurt Belediyesine ait araçlarla evlerine ulaştırıldı.

        (HK-Y)

        05.08.2017 10:28:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler