Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP eski gençlik kolları genel başkanları Yenimahalle'de

        ANKARA (İHA) - 1961 tarihinde yapılan ilk CHP Gençlik Kolları Kurultayı'nın 56. Yıldönümü Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen "Tarihimiz Şerefimiz, Gelecek Hedefimiz'' başlıklı toplantıyla kutlandı.

        Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda bir dönem CHP Yenimahalle Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde bir araya gelen CHP eski gençlik kolları genel başkanları, hem geçmişi yad etti hem de gençlere tecrübe aktarımında bulundu.

        "Geçmişi değil, geleceği konuşalım"

        Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Yaşar, "Bizim bir yanlışımız var. O da geçmişi çok tartışmamız" diyerek öz eleştiri yaptı. Geçmişi tartışmakla zaman kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden Yaşar, "Bugünün şartları geçmişi değil, geleceği konuşmamız gerektiğini gösteriyor. CHP, bugün sol siyasetin kalesi, amiral gemisidir. Çıkar kavgalarını, birbirimiz eleştirmeyi bir kenara bırakmalı, ülkemizin geleceği için önümüze bakmalıyız. Herkesin eleştirilecek bir tarafı vardır ama önemli olan o kişinin ortaya koyduğu üründür. Türkiye'nin yurtsever insanları el ele, omuz omuza, yürek yüreğe vermeli cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için mücadele etmelidir. Bu amiral gemisinin esas fertleri, yüreğinde cumhuriyet sevgisi taşıyanlardır. Bugün CHP olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun yaptığı Adalet Yürüyüşü bizim gibi düşünenleri heyecanlandırdı. Bu heyecanı diri tutmak hepimizin görevidir" dedi.

        "Yalçınkaya'dan Yaşar'a övgü"

        2000-2005 yılları arasında görev yapan ve bu etkinliğin çağrıcısı olan CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya ise konuşmasına Yaşar'a teşekkür ederek başladı. Yalçınkaya, "Bu salonu bize tahsis etmenin yanında sürekli yanımızda olan Başkanımız Fethi Yaşar'a teşekkür ederiz. Gençlik kollarında yetişen bir belediye başkanı olarak örgüt terbiyesi dersi verdi. O'nun bu tavrı, gençlik kollarının randevu taleplerine telefonla dahi dönüş yapmayanlara dilerim örnek olur" dedi.

        "Sorumluluktan kaçmayın"

        Toplantı hakkında da konuşan Yalçınkaya, "Bugün burada yaptığımız nostaljik buluşmanın ötesinde kuşaklar arası aktarım özelliği taşıyor. Bir başka amacımız referandum ve adalet yürüyüşünde ortaya çıkan bilincin canlı tutulmasıdır. Sayın Genel Başkanımız bize sokakta olun talimatı vermiştir. Bu ocakta pişen, sokağa yabancı olmayan, bedel ödemekle ilgili kaygı taşımayan gençlik kollarının mutlak suretle bu anlamda görev alması gerekir. Bu salonda olanların sorumluluktan kaçma hakkı yoktur" diye konuştu.

        Konuşmasının ardından Yalçınkaya, Yaşar'a teşekkür plaketi takdim etti. Toplantıda ayrıca tarihsel sıralama göz önünde bulundurularak gençlik kolları başkanlığı yapmış kişilere plaket verildi.

        (BC-BT-Y)

        07.08.2017 12:39:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler