Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankaya, Fidel Castro Parkı'nı doğum gününde açıyor

        ANKARA (İHA) - Çankaya Belediyesi, dost ülke Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun adını verdiği parkının açılışını doğum gününde gerçekleştirecek. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde 13 Ağustos'ta açılacak Fidel Castro Parkı 10 dönüm alan üzerine inşa edildi.

        Geçtiğimiz yıl 25 Kasım da hayatını kaybeden Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'nun adı Çankaya'da yaşayacak. Çankaya Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde bulunan bir parka Küba lideri Castro'nun adı verildi. Parkın açılışı Fidel Castro'nun doğum günü 13 Ağustos saat 18.00'de yapılacak.

        Çankaya dostluk köprülerini çoğaltıyor

        Aydınlarının, bilimin sanlarının, sanatçılarının ve sporcularının adlarını parklarına vererek hak ettikleri değeri gösteren Çankaya, ülke dışı dostluk çalışmalarına da katkısını sürdürüyor. Birçok yabancı ilçe ile "kardeş kent" anlaşması yaparak Türk ve diğer ülke halkları arasında dostluk köprüsü kuran Çankaya Belediyesi, Küba'ya da dostluk elini uzattı. 90 yıllık yaşamını emperyalizme karşı mücadeleye adayarak Küba halkının yanı sıra dünya üzerinde birçok halkın sevgisini kazanmış olan devrimci lider Fidel Castro'nun adı Çankaya'da yaşayacak. Düşünceleri ve mücadelesi ile tarihe büyük bir iz bırakan Castro, Çankaya'dan yeni nesillere aktarılmış olacak.

        Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2808. Cadde ile 2806. Sokakların kesişiminde bulunan park 10 bin 373 metrekare alana sahip. Yeşil alanı 7 bin 915 metrekare olan park, kent mobilyaları, çocuklar için oyun ve spor alanıyla bölge halkının yaşam alanı olarak hizmet verecek.

        (BC-BT-Y)

        07.08.2017 12:44:14 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler