Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Aydın Rami Kuru Gıda esnafıyla buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Rami Kuru Gıda Hali'nde düzenlenen bir toplantıda hal esnafıyla bir araya geldi. Aydın,toplantı sonrasında Kuru Gıda Hali, Rami Kışlası ve Rami Bir Nefes Parkı'nda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla konuştu.

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sabah saatlerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve hal esnafıyla buluştu.

        Başkan Aydın toplantıda esnaflara hitaben yaptığı konuşmasında; "Hem Mustafa beye hem de sizlere teşekkür ediyorum. Benim severek ziyaret ettiğim yerlerden birisi burası. Burada samimi dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Mustafa bey ve sizler çok uyumlu güzel bir yönetim sergiliyorsunuz. Çarşı projeniz ilerliyor. Biz de ara sıra katkı sağlıyoruz. Daha güzel ve olması gereken bir yere kavuşacaksınız" dedi.

        Anılar fotoğraf köşesinde yaşayacak

        Başkan Aydın, Rami Kuru Gıda Hali ile ilgili yapmak istediği bir çalışma olduğunu belirterek; "Rami Kuru Gıda 33 yıldır burada. Neredeyse bir ömür burada esnaflık yapanlar var. Yıllar sonra 'Bir zamanlar burada kuru gıda hali vardı, esnaflar bu şartlarda çalışıyorlardı' diye konuşacağız. Belki burada fotoğraflarla bir köşe oluştururuz. Müze gibi bir bölüm yapabiliriz. İnsanların burada yıllarca yaşadıkları binlerce hatıraları var, arkadaşlıkları, dostlukları var. Dolayısıyla tarihe bir not düşmemiz lazım. Çocuklarımız, insanlarımız gelip görsünler. Bununla ilgili Kültür Bakanlığımıza bir teklifte bulunacağım. Rami Kuru Gıda Hali uzun yıllar bu toplumun önemli bir sürecini oluşturmuş hafızaya, tecrübeye sahip. Sahip çıkmamız lazım." şeklinde konuştu.

        İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı toplantıda; "Belediye Başkanımız sağ olsun bize gereken her türlü desteği veriyor. Herhangi bir sıkıntımız olursa Başkanımızla görüşüyoruz. Yoğun mesaisine rağmen ilgileniyor. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Rami Kışlası'nda faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli Bölgesinde yapılan modern çarşı inşaatıyla ilgili detaylara ve gelişmelere de değinen Karlı konuşmasında, büyük ihtimalle 2019 yılında yeni yapılan hal binasına taşınabileceklerini belirtti.

        Başkan Aydın, toplantının ardından Karlı ile birlikte, Rami Kışlası'ndaki çalışmaları inceledi. Başkan Remzi Aydın, 10 milyon kitap kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin oluşturulacağı, yaklaşık 220 bin metrekare alan içerisinde yer alan kışla binası restorasyonu çalışmasının hangi aşamada olduğu konusunda bilgi aldı.

        Sonrasında ise Başkan Aydın Rami Bir Nefes Parkı ve Eyüp Belediyesi Hasan Nail Canat Sanat Akademisi'ni dolaşarak öğrencilerle ve vatandaşlarla sohbet etti.

        ( HK-BA-Y)

        08.08.2017 15:28:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler