Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi ile Emlakçılar Odası arasında önemli protokol

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Emlak alım-satım öncesindeki işlemlerle ilgili iş verimliliğini ve performansını iyileştirmek adına Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında protokol anlaşması imzalandı.

        Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında emlak alım-satım öncesindeki işlemlerle ilgili olarak iş verimliliğini ve performansını iyileştirmek adına protokol anlaşması imzalandı.

        Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar odasının, sicil numaralı oda kimlik kartları bulunan üyeleri; oda tarafından onaylanmış sözleşme ve ekleri 'Oda Kimlik Fotokopisi, Malik/Maliklerin kimlik fotokopileri, tapu fotokopisi, yasal temsilciler için vekaletname) ile Kartepe Belediyesi'nde ödeme yapma, beyan değeri, imar durumu, aplikasyon krokisi, şuyulandırma gibi bilgileri yazılı veya sözlü olarak alma konusunda yetkili olacaklar.

        İmzalar atıldıktan sonra konuşan Oda Başkanı Ahmet Pekin "Herşeyden önce başkanımıza odamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hem sektörümüz hem de gayrimenkul işlemleri olan vatandaşlarımız adına önemli ve ciddi bir adım atıldı. Bu sayede hem kamuda ki iş yoğunluğu ve işlem sürelerinde avantaj sağlarken, hem de mesleğini istismar eden merdiven altı dediğimiz gruba karşı vatandaşlarımızı korumuş olacağız" dedi.

        Kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Üzülmez'de; "Bizim için önemli ve öncelikli olan her zaman hemşehrilerimizin hızlı, doğru ve çözüm odaklı hizmet alabilmesidir. Bunun için yapılabilecek remi ve kurumsal işbirliklerinin halkımıza yararı olduğu sürece öncüsü olacağız. Kartepe hızlı dönüşümün yaşandığı bir kent. Bu nedenle yeni yapılanma ve planlamalar sürecinde emlak sahibi vatandaşlarımız bu işlere zaman ve enerji harcamak sorunda kalıyorlardı. Bu protokol ile onların işlerini hızlandırıp, kolaylaştırmış olacağız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

        (RFK-Y)

        11.08.2017 14:32:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler