Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Canbolat paşa konağının restorasyonu son aşamaya geldi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Canbolat Paşa Konağında restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi.

        İl Genel Meclisi Başkanı Karakuş, Önceki yıl İl Özel İdaresi tarafından satın alınan ve Tekye Camisinin yanında bulunan tarihi Canbolat Paşa Konağında restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek, "Kültürel Mirasın korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması için hazırlanan projeye göre binanın metruk görüntüsünden kurtarılarak, Kilis'e eğitim, kültür ve sosyal alanda katkı sağlaması amaçlıyoruz. Vilayetler Hizmet Birliği Encümeninde görevim nedeniyle 750 bin TL, İl Özel İdaresine aktardık. Bu aktarılan parayla restorasyon ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde Canbolat Paşa Konağının restorasyon işinin tamamlanarak İl Özel İdaresine devir edilecek. Tarihimizi yaşatmaya yönelik bu ve bunun gibi projelere katkıda bulunan, emeği geçen herkese şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz" dedi.

        (MAD-SD-Y)

        11.08.2017 16:28:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler