Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜSTKİD'den emlak vergisi açıklaması

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Derneği (BÜSTKİD) Başkanı Derya Kök, 4 yıl için belirlenen emlak vergisi arsa rayiç bedelleri ile ilgili açıklama yaptı.

        Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Derneği (BÜSTKİD) Başkanı Derya Kök, 4 yıl için belirlenen emlak vergisi arsa rayiç bedelleri ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı.

        Her 4 yılda bir belirlenen emlak vergileri arsa rayiç bedellerinin; 2018-2021 yılları için de ilgili takdir komisyonu tarafından belirlendiğini, 30 Haziran 2017 tarihinde ilan edilmiş ve mahalle muhtarlıklara da tebliğ edildiğini belirten Kök, "Bazı STK'larımız ve yurttaşlarımız vergi miktarlarındaki artış oranının yüksekliğinden şikayet etmektedir. BÜSTKİD Hukuk Kurulu konuyu incelemiş ve kurumsal olarak itiraz hakkımızın olmadığını tespit etmiştir. Emlak vergisi artış oranlarından şikayetçi olan STK'larımıza ve yurttaşlarımıza ancak izlenecek yol konusunda bilgilendirme yaparak yardımcı olma şansımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

        Artış oranlarından şikayetçi olan her yurttaşın en geç 7 Eylül 2017 tarihine kadar Vergi Mahkemesine bireysel olarak itiraz davası açma hakkı bulunduğunun altını çizen BÜSTKİD Başkanı Kök, "Bu davaları bizzat kendileri açıp takip edebilecekleri gibi bir avukata vekalet vererek de açabilmektedirler. Açılan bu davalar hızlı yargılama usulü ile görülecek olup yasa gereği en geç 31 Aralık 2017 tarihine kadar karara bağlanmak zorunda. Her iki halde de mahkemenin davacıyı haklı bulması durumunda bilirkişi ücreti olarak yatırılacak ücret davalı taraftan geri tahsil edilebilecektir. Yurttaşlarımızın gecikmeden kararlarını vermeleri gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

        11.08.2017 17:10:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler