Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankaya akşamları "Ekşi Elmalar"la tatlanıyor

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Çankaya Belediyesi açık hava sineması etkinlikleri, Yılmaz Erdoğan'ın Ekşi Elmalar filmi ile devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Yaşamkent Maykop Parkı'nda yapılan gösterime eşi ve kızıyla katıldı.

        Çankaya Belediyesinin sıcak yaz akşamlarında semtlerde başlattığı nostalji tadında açık hava film gösterimleri gelen yoğun talep üzerine devam ediyor. Yaşamkent Maykop Parkı'nda yapılan açık hava sineması etkinliğinde vatandaşlarla bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yılmaz Erdoğan'ın Ekşi Elmalar filmini eşi ve kızıyla birlikte izledi.

        "Tıpkı Eski Günlerdeki Gibi" şiarıyla bir Çankaya klasiği haline gelen açık hava sineması; 17 Temmuz'da Müfit Can Saçıntı'nın Yaşamak Güzel Şey filmiyle başladı ve bugüne dek 20 bin kişiye ulaştı. Ekşi Elmalar ise Yılmaz Erdoğan'ın çocukluğunun Hakkari'sinden biriktirip esinlenerek yazıp yönettiği, 1970'lerden 90'lı yıllara bir ailenin Hakkari'den Antalya'ya sürüklenişini anlatıyor.

        "Bir arada olmaya hasret kalmışız"

        Çankayalıları kültür-sanat etkinlikleri ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Alper Taşdelen, "Hem o eski güzel günleri tekrar yaşatmak, hatırlatmak istedik hem de Çankayalı hemşehrilerimizi sosyal etkinliklerle bir araya getirmek istedik. Görüyoruz ki, vatandaşlarımız birlikte bir şeyler yapmaya, bir arada olmaya hasret kalmış. Başlangıçta iki hafta olarak planladığımız açık hava sinema etkinliklerimizi, halkımızdan gelen talep doğrultusunda sürdürme kararı aldık. Şimdi birlikte film izliyoruz, sonraki günler de vatandaşlarımızı açık hava sinema etkinliklerinde beraber olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

        Ekşi Elmalar, Maykop Parkı'nın ardından 7 semtte daha akşam saat 21.00'de yapılacak gösterimlerle, 22 Ağustos'a dek sürecek.

        (DY-BT-Y)

        12.08.2017 11:32:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler