Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Koruyucu Ağız ve Dış Sağlığı" Projesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostluğu Okulllar" Projesi kapsamında sertifika almayı hak eden okul müdürlerine sertifikaları ve bayrakları düzenlenen törenle verildi.

        Vilayetler Hizmet Biriliği Anaokulu’nda düzenlenen etkinliğe, Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci,  İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, okul müdürleri ile davetliler katıldı.

        Anaokulu öğrencilerinin sahnelediği "Anadolu Ateşi" gösterisinin ardından Beyaz Bayrak Projesi kapsamında değerlendirme sonucunda dereceye giren Artvin Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Köse, Milli Egemenlik Anaokulu Müdürü Sema Aydın Çelik, Yenimahalle İlkokulu Müdürü Muhammet Gediç, Gazi Ortaokulu Müdürü Osman Gümüş, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cüneyt Sepetçi’ye "Beyaz Bayrak ve Sertifikaları" Vali Cirit, tarafından verildi.

        Beslenme Dostluğu Okullar Projesi kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce yapılan başvuruların değerlendirilmesinde ‘Beslenme Dostluğu Okul’  sertifikası almaya hak kazanan Artvin Fen Lisesi Müdürü İsmail Ermiş ve Ardanuç Anaokulu Müdürü Eylem Güven’e ise sertifikalarını İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç verdi.

        "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Projesi" kapsamında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı diş hekimlerinden Fehmi Gültekin tarafından anaokulu öğrencilerine florürlü vernik uygulaması yapıldı.

        Dr. Gültekin, florürlü vernik uygulamasındaki amacın, öğrencilerin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirerek çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak çürük oluşumunu önlemek olduğunu söyledi.

        Etkinlikte, Vali Cirit ise bir minik öğrenciye eline eldiven takarak florürlü vernik uygulayarak, öğrencilerin hepsine diş fırçası ile diş macunu hediye etti.

        Törenin ardından Vali Cirit, bir süre okulda incelemelerde bulunarak minik öğrencilerle yakından ilgilendi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler