Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KTÜ'yü tercih edenlerin oranı yüzde 80'i geçti

        Bekir Koca

        TRABZON (İHA) - Bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni (KTÜ) tercih ederek kayıt yaptıranların oranı yüzde 80'nin üzerine çıktı.

        KTÜ'de bu yıl ki öğrenci kontenjanı sayısı 9 bin 693 olarak belirlenirken, bunların 2 bin 999'u ön lisans eğitimi, 6 bin 693'ü ise lisans eğitimi olarak açıklandı. Ön lisans eğitiminde şu ana kadar 2 bin 97 kişi kayıt yaptırırken, başvuru oranı yüzde 70'i geçti. Lisans programında ise şu ana kadar 6 bin 485 kişi kayıt yaptırırken, buradaki doluluk oranı ise 97'yi buldu.

        Jeoloji, jeofizik, maden mühendisliği gibi bölümlerde ise doluluk oranın yüzde 50 seviyelerinde olduğu belirtilirken, şahsen başvuruda bulunarak kayıt yaptıracakların süresi 18 Ağustos Cuma günü sona ereceği belirtildi.

        (BK-ÖS-Y)

        15.08.2017 10:17:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler