Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazar Evi 9'uncu konuğunu ağırlıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesinin geçtiğimiz yıl hizmete açtığı İzmir'in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş'taki Tarık Dursun K. Yazar Evi konuk ağırlamayı sürdürüyor.

        Türk Edebiyatının usta isimlerinden, İzmirli yazar Tarık Dursun K.'nın yaşatıldığı Yazar Evinin bu ay ki konuğu yazar Ali Şimşek oldu. Sosyolog olan ve aynı zamanda sanat eleştirmenliği üzerine de üniversitelerde dersler veren Şimşek, üç hafta süresince kalacağı İzmir'de Konak Belediyesi'nin misafiri olarak Yazar Evinde ağırlanıyor. Çeşitli gazetelerde ve yayın evlerinde editörlük yaparak pek çok kitabı okurla buluşturan Şimşek, film analizi dersleri de veriyor. İFSAK Film Analiz Okulunu kuran Şimşek, bu konuda seminerler de veriyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana EK isimli eleştirel kültür içerikli dergiyi de yayına hazırlayan Şimşek'in, Yazar Evinde kaldığı sürede derginin eylül sayısını yayına hazırlayacağı ifade edildi.

        Derginin yeni sayısının hazırlıklarını İzmir'de kaldığı süre içinde tamamlayacağını belirten Ali Şimşek, Tarık Dursun K. gibi değerli bir edebiyat ustasının adının verildiği tarihi bir evde kalmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Şimşek, "Türkiye'de böyle yazar evleri çok az. Yurt dışında çok örneği var. Türkiye'de daha çok görsel sanatlar üzerine böyle residanslar var. Bir yazarın böyle bir evde kalması ve çalışmalarını sürdürebilmesi çok güzel. Tarık Dursun K. çok sevdiğim bir yazar. Onun hikayeleriyle büyüdüm. Onun daktilosu, onun adına imzalanan kitapları okumak; Yaşar Kemal'in ona, onun Yaşar Kemal'e imzaladığı kitaplara dokunmak, şapkasının olduğu bir atmosferde çalışmak mutluluk verici. Kendi adıma Konak Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. Şimşek, Seyrek

        Dialektik adını vereceği ve sanat üzerine yapacağı analizleri bu kitapta toplayacağını söyledi.

        (HG-Y)

        15.08.2017 10:36:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler