Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kangal Köpeği'ne coğrafi tescili için yeni başvuru yapılacak

        Harun Üngör

        SİVAS (İHA) - Kangal Kaymakamlığı Kangal köpeğnin coğrafi tescili için yeni başvuru yapılacağını açıkladı.

        Kaymakamlıktan yapılan açıklamada kamuoyunda 'Sivas Kangal Köpeğine Tescil Şoku' başlıklı habere istinaden bilgilendirme yapılması ihtiyacı duyulduğu belirtilerek,"26 Kasım 2001 tarihinde Türk Patent Enstitüsüne başvuru yaparak Kangal Çoban köpeğinin Kangal Kaymakamlığı adında coğrafi işaret ve tescili için başvuru yapmış, 14 Nisan 2002 tarihinde yayımlanan 24726 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilmiş ve hakkında herhangi bir itiraz olmaması nedeniyle 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin 12'nci maddesi gereği Kangal Kaymakamlığı adına 'Coğrafi işaret ve Tescil Belgesi' düzenlenmiştir" denildi.

        Açıklamada Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından tescile itiraz edildiği Ankara 1.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay 11. Hukuk Dairesince temyiz edilmesi sonucu canlı hayvan olduğu için tescilin yapılamayacağı yönünde 2007 yılında karar çıktığı kaymakamlığın karardan haberdar olmadığı için gerekli müracaatları ve tescil işlemi için gerekli başvuruların yapılacağı ifade edildi.

        (UY-Y)

        17.08.2017 13:03:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler