Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keban Baraj Gölü'nün sulak alan yönetim planı hazırlanacak

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da, Güney Keban Baraj Gölü sulak alan yönetim planı istişare toplantısı yapıldı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Güney Keban Baraj Gölü sulak alan yönetim planı projesi kapsamında yapılacak olan yönetim ve fizik planlama çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

        Dünyada gittikçe yükselen değer alan olarak korunan alanların çoğaltılması ülkelerin politikaları haline geldiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürü Hüseyin Çelik,"Sulak alanlar olarak ilimizde 2 tane uluslar arası öneme sahip alan bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Hazar Gölü, ikincisi ise Güney Keban Su Gölü sulak alanıdır. Hazar Gölü sulak alanı yönetim planını geçen yıl tamamladık. Bunu onaylattıktan sonra yürürlüğe girdi. Şimdi ise sıra Güney Keban Su Gölü sulak alanı yönetim planında" dedi.

        Sulak alanların ekolojik dengenin sağlanması ve biyolojik çeşitliliğin korunması için önemli doğal alanlar olduğunu dile getiren Çelik, "Bu alanların bulundukları bölgenin iklimini düzenleme, su dengesini koruma ve zengin biyoçeşitlilik değerleri gibi özelliklere sahip olmaları nedeniyle korunmaları gereklidir. Sulak alanlar balıkçılık, turizm, tarım ve hayvancılık gibi faaliyetlerle bulundukları ülke gibi bölge ekonomisine katkı sağlarlar. Ekolojik değerlerin yanı sıra ticari öneme de sahip olan bu alanların korunma ve kullanma dengesinin sağlanması gelecek nesillere en sağlıklı biçimde aktarılması ulusal güvenlik konuları arasında da yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

        Toplantı, şube müdürlerinin katılımı ile istişare toplantısının yapılmasıyla sona erdi.

        (YÖ-HİV-Y)

        17.08.2017 13:40:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler