Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altındağ Belediyesi Kurban Satış Merkezi'ne yoğun ilgi

        - Karapürçek Kurban Satış Merkezi'nde her şey düşünüldü

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Karapürçek Kurban Satış Merkezi ile ilgili, kurban satıcılarının rahat etmesi için gerekli koşulların sağlandığını ve sosyal tesislerden mescide kadar tüm imkanların bulunduğunu ifade etti.

        Altındağ Belediyesi tarafından Ankara'ya kazandırılan Altındağ Kurban Satış Merkezi, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen kurban satıcılarına kapılarını açtı. Sosyal tesislerden mescide, kafeteryadan otoparka kadar içinde tüm imkanları barındıran merkezde kurban satıcıları hijyenik ortamda satışlarını gerçekleştiriyor. Kurban satıcılarına konaklama fırsatı da sunan merkezde bu yıl 7 bin 500 büyük ve küçükbaş hayvan satışa sunuldu.

        Karapürçek Kurban Satış Merkezi hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, "Burası, Türkiye'nin en büyük ve modern satış merkezlerinden biri. Kurban satıcılarının rahat etmesi için gerekli koşulları sağlamakla birlikte özellikle hijyeni çok önemsiyoruz. Tüm Ankaralıları kurban almaya Karapürçek Satış Merkezi'ne bekliyoruz" dedi.

        2013 yılında açılışı yapılan Kurban Satış Merkezi'nin Türkiye'nin en büyük ve en modern tesislerden biri olduğunu kaydeden Tiryaki, "Burada bulunan sosyal tesislerde mescitten, abdesthaneye, kafeteryadan satıcıların duş alacakları yemek yiyecekleri yerlere kadar her şey var. Vatandaşlarımız otopark sıkıntısı da yaşamayacak. Burada satın aldıkları kurbanlarını, Kurban Bayramında ise yine burada kesebilecekler. Altındağlılar, Karapürçek dışında İskitler Semt Pazarı ile Site-Yıldız Semt Pazarı'nda da kesim yapabilecek. Tüm Altındağlıları tesisimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Bizim için her şey düşünülmüş"

        Altındağ Belediyesi Kurban Satış Merkezi'ne Kars'tan gelerek kurbanlık satan Sıddık Ataş, tesiste çok rahat ettiklerini, kendileri için her şeyin düşünüldüğünü böyledi. Tesiste duş alma imkanlarının da olduğunu belirten Ataş, hayvanların tesiste veteriner kontrolünden geçtiğini ve barınaktaki hayvan gübrelerinin devamlı olarak temizlendiğini, bu sayede barınakların temiz kaldığını ifade etti.

        "Bu tesiste düzen var"

        Kars'tan akrabası ile gelerek kurban satışı yapan İsmet Ataş ise, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin bu tesisi yaparak bölgedeki büyük bir ihtiyacı giderdiğini dile getirdi. Ataş, "Bu tesiste bir düzen var. Devamlı olarak denetleniyor ve temizliğine önem veriliyor. Sağlıklı bir ortamda Ankaralılar kurbanlık bakabiliyor ve rahat rahat gezebiliyorlar" dedi.

        (İLK-BT-Y)

        21.08.2017 12:26:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler