Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de 13 yıldan beri çok büyük işler başarıldığını belirterek, "Allah'a şükürler olsun yüz akı bir bilanço var Türkiye'de. 13 yıldır dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri, benim ülkemdeki yükselmeye, demokratikleşmeye, özgürleşmeye gıpta ile bakıyorlar" dedi.

        Soylu, seçim çalışmaları kapsamında, Köprübaşı ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katıldı.

        Burada konuşan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bazı iftiraların atıldığını dile getirerek, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na tek bir laf ettirmeyiz. Edenin de ağzına lafı tıkarız" ifadelerini kullandı. 

        Türkiye'de ekonomi, demokrasi, altyapı, yatırım, öz güven açıklarını kapattıklarını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

        "Bugün eğer ayakta dimdik durabiliyorsak, diğer hükümetlerin yapmadığı bir şeyi yaptı Türkiye. Onlar koalisyon oldukları için, yarın bir seçim olur diye, milletin gönlünü hoş tutalım diye, önlerindeki seçimi garantilemek için uğraştılar. Biz önümüzdeki seçimi garantilemedik, gelecek yüzyılların Türkiyesini oluşturduk. Şimdi ayakta duran bir Türkiye var. Artık büyük dev adımlarla ilerliyor ülkemiz. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Biz popülist politikalar yapmayız. Ne gerekirse onun gereğini yerine getiririz. İnsanımızın yarına güvenli bir şekilde ulaşması için çalışırız."

        AK Parti'ye karşı olanların, partilerinin tek başına iktidara gelmemesi için ellerini ovuşturduğunu belirten Soylu, "Avucunuzu yalayacaksınız avucunuzu" dedi.

        - "13 yıldan beri bu ülkede ekonomi yükseldi"

        Köprübaşı'nın ardından Ortahisar ilçesi Atapark mevkisinde düzenlenen mitinge katılan Soylu, Türkiye'nin 10 büyük devletten biri olacağını kaydetti.

        Soylu, pazar günü yapılacak seçimde halkın kendilerine büyük destek vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "7 Haziran'da öyle bir gök gürültüsü çıkartın ki herkes duysun. Sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Hep bir araya geldiler, yapışık ikizler, yapışık üçüzler, yapışık dördüzler, yapışık beşizler var. Onların hepsini 7 Haziran'da bir çuvala koyacak mısınız? Onlar Gezi olaylarından medet umdular, 17-25 Aralık darbesinden medet umdular, 6-7 Ekim olaylarından medet umdular, onlar Ekmeleddin'den medet umdular. Baktılar ki olmadı, şimdi Selahattin'in paçasına takıldılar." 

        Soylu, "Bana boyuna hareket yapıyorlar sözde tatlı su milliyetçileri. Bu işareti Trabzon'da yapmak kolay, sen delikanlıysan ay yıldızlı bayraklarla Devlet Bahçeli'yi Diyarbakır'a, Batman'a gönder. Orada yap bakalım o hareketleri. Biz oradayız. Herkes gidiyor, turistler gidiyor da Devlet Bahçeli niye gidemiyor?" ifadelerini kullandı. 

        Türkiye'de 13 yıldan beri çok büyük işler başarıldığını vurgulayan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı: 

        "Allah'a şükürler olsun yüz akı bir bilanço var Türkiye'de. 13 yıldır dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri, benim ülkemdeki yükselmeye, demokratikleşmeye, özgürleşmeye gıpta ile bakıyorlar. 13 yıldan beri bu ülkede ekonomi yükseldi. Etrafımızdaki ülkeler teker teker çökmesine rağmen Türkiye sağlam bir şekilde ayaklarının üzerinde duruyor. Bütün bu gelişmeleri dünya görürken, bu muhalefet kafasını kuma gömmüş görmüyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler