Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'da, 7 Haziran'daki genel seçimlerde CHP'den milletvekili seçilen Haluk Pekşen, genel seçimlerde CHP'nin altı ok ilkelerini koruyarak, ulus devlet, ulusal devlet, üniter devlet anlayışına yakışan bir politika yaptığını söyledi.

        Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ve il yöneticileriyle ile partisinin Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Sürmene, Köprübaşı, Araklı, Arsin ve Yomra ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.

        Pekşen, CHP Of İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, örgütün alınan sonuçtan dolayı morallerini bozmaması gerektiğini belirterek, "Bugün Türkiye özgür bir ülke haline geldi" dedi.

        Seçimlerde büyük bir gücü yıktıklarını ifade eden Pekşen, "Aslında bakıldığı zaman öylesine büyük bir gücü yıktık ki bakın, bir devleti ele geçirmiş, ordusuna diz çöktürmüş, yargısını teslim almış, bürokrasisini çökertmiş,  sendikaları susmuş, sivil toplum örgütleri susmuş, medyası susturulmuş, herkes susmuş, perişan olmuş, herkesin sustuğu bir ülkede CHP çıkmış bir diktatörü yeniyor. Yani bu başarı az bir başarı değildir. CHP istese şoven politikalar da yapabilirdi. HDP’yi barajın altında bırakabilecek, bizi daha yukarılara çıkaracak şoven politikalar da üretebilirdik. Topluma şirin görünecek, ülkenin ulusal politikalarını hiçe sayan politikalar biz de üretebilirdik. O zaman oy oranımız yüzde 30’ları aşabilirdi. Ama CHP altı ok ilkelerini koruyarak, ulus devlet, ulusal devlet, üniter devlet anlayışına yakışan bir politika yaptı" diye konuştu.

        Pekşen, bugün Türkiye'de artık hiç kimsenin 'gücü elime geçirdim, devleti istediğim gibi yönetirim' diyemeyeceğini anlatarak, şunları kaydetti:

         "Trabzon’da daha iyi sonuç almak isterdik. Ancak seçmen böyle taktir etti. Buna saygı duymak zorundayız. Karşımızda çok büyük bir güçle mücadele ettik. Bunu bir mazeret olarak da söylemiyorum. Ben bundan sonrası için artık CHP'nin bir milletvekili olarak mücadelemi sürdüreceğim. Biz bir örgütüz ve örgütle kararlar alacağız ve örgütle partimizi büyüteceğiz. Trabzon’da artık Haluk Pekşen değil, CHP'nin,  örgütünün bir milletvekili olacağım. Ondan da sonrası bir Trabzon milletvekili olacağım."

        Pekşen, bundan sonra Trabzon için Ankara'da ne gerekiyorsa yapacağını ve kentin sorunlarını Meclis'e taşıyıp çözüm arayacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler